Ziarul electronic al arădenilor

Patru studenți ai Guildhall School of Music and Drama din Londra vor concerta la Arad

auditii LondraLuni dimineață, în impresionanta Milton Court Concert Hall a celebrei Guildhall School of Music and Drama din Londra, au avut loc audițiile pentru selectarea a patru studenți care vor concerta în stagiunea 2016 – 2017 a Filarmonicii de Stat Arad.

Audițiile au avut loc în baza protocolului încheiat între Filarmonica de Stat Arad și Guildhall School of Music and Drama, prin acest demers urmărindu-se atât prezentarea în fața publicului aradean a unor tineri studenți excepționali ai celebrei școli londoneze, precum și stabilirea unei colaborări profesionale inedite cu una dintre școlile europene de muzică de prim rang, astfel, filarmonica arădeană făcându-se cunoscută și în capitala Regatului Unit al Marii Britanii – Londra.

La audiții s-au prezentat studenți sau masteranzi cu origini diverse, având un nivel de pregătire artistică foarte ridicat – tineri muzicieni care studiază pianul, violoncelul, vioara și canto, fiecare susținând o probă, potrivit Regulamentului audițiilor și repertoriului comunicat.

Audițiile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, nivelul ridicat de pregătire al tinerilor studenți atrăgând după sine o selecție riguroasă și grea, totodată. Numele celor patru câștigători – câte unul pentru fiecare specializare: pian, violoncel, vioară și canto – au fost anunțate în cursul zilei de marți, 10 mai, urmând a se stabili un calendar al recitalurilor pe care fiecare dintre ei le va susține alături de Filarmonica de Stat Arad, în cadrul stagiunii 2016 – 2017.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *