Ziarul electronic al arădenilor

Patru irakieni cu documente false, depistaţi la frontieră

comunicat-presaPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat patru bărbaţi din Irak care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate false.

În data de 15.10.2016, ora 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o persoana de sex masculin, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile din Franţa.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezintă urme de falsificare, paşaportul având aplicată fotografia persoanei prezente la control printr-o metodă de falsificare, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

Ca să întărească falsa identitate, bărbatul a mai prezentat şi o carte de identitate eliberata de autorităţile franceze, care s-a dovedit a fi falsă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este Ali M., în vârstă de 26 de ani, din Irak. Tânărul, care avea asupra lui documentul temporar de identitate ca solicitant de azil în Romania, a declarat că a procurat documentele falsificate de la un cetăţean român a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 1.400 euro.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot în data de 15.10.2016, ora 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară trei persoane de sex masculin care au prezentat pentru control cărţi de identitate greceşti.

În urma verificărilor specifice s-a constatat ca documentele respective sunt contrafăcute.

Faţă de cele constatate, cei trei bărbaţi, cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani, care intraseră legal în România, au declarat că au obţinut cărţile de identitate greceşti contrafăcute contra sumei de 200 euro fiecare de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *