Ziarul electronic al arădenilor

Pate de ficat de pui

Ingrediente:

300 gr. ficăței de pui

100 ml vin alb demisec

o bucată mare ceapă galbenă

1/2 linguriță boia dulce de ardei

1/3 linguriță nucșoară rasă

100 gr. unt grăsime 60 %

sare iodată după gust

piper proaspăt măcinat după gust

două linguri untură de gâscă

două linguri muștar cu ierburi

Mod de preparare:

Ficățeii, spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo două minute la gătit. Apoi se stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar atenție să mai rămână puțin sos în vas. Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și se mixează până ce se obține un amestec fin. Untul moale se amestecă cu pasta rece, până ce se omogenizează. Se depozitează în caserole de sticlă la rece și se servește pe felii de pâine, acompaniate de castraveți sau ceapă roșie.

sursa: bucatatras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.