„Păstrătorii tradiţiilor” din Covăsînţ, la festival în Serbia

Publicat de actualitati-arad in 03 Jun, 2013 | Parerea ta

Pastratorii Malainita 2013-1Formaţia de dansuri tradiţionale „Păstrătorii tradiţiilor” din Covăsînţ va participa, în zilele de 8 şi 9 iunie, la Festivalul de folclor „Crnorecje”, care se va desfășura în localitatea Boljevac din Serbia.

Scopul Festivalul de folclor „Crnorecje” („Râul negru“ – regiunea din jurul Timocului Negru, Valea Timocului Negru) este de a reuni tineri, tradiţie și cultură din naţiuni diferite.

„Păstrătorii tradiţiilor” este singura formaţie care va reprezenta România la acest eveniment, în cadrul căruia va prezenta jocuri tradiţionale din Covăsînţ şi din Ţara Zărandului.

„Păstrătorii tradiţiilor“ este formaţia de jocuri populare a Parohiei Ortodoxe din Covăsînţ și își propune păstrarea şi promovarea jocurilor populare şi a portului tradiţional din această comună arădeană.

În componenţa formației sunt copii şi tineri, care cântă în corul de copii şi corul Ortodoxia al bisericii ortodoxe din Covăsînţ.

Jocurile interpretate de cei de la „Păstrătorii tradiţiilor“ sunt în principal din zona Zărandului, tradiţionale din Covăsînţ, dar şi din Banat şi Ardeal.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare