Ziarul electronic al arădenilor

Paste Napoletana

Ingrediente:

4 roşii bine coapte

o cutie de roşii din conservă întregi

o ceapă mare

ulei de măsline

1/2 pachet paste (penne sau spagheti)

2-3 linguri suc de roşii sau pastă

sare, piper, oregano, busuioc proaspăt, puţin zahăr

parmezan ras fin (150 gr)

Mod de preparare:

Punem apa la fiert într-o oală cu sare şi ulei de măsline, iar când dă în clocot adăugăm pastele şi lăsăm să fiarbă.

Între timp preparăm sosul. Tocăm mărunt o ceapă şi o călim cu ulei de măsline până devine moale şi sticloasă. Adăugăm roşiile proaspete tăiate cubuleţe mici şi mai lăsăm la foc mic să se înmoaie. Adăugăm apoi roşiile din conservă tocate şi ele mărunt, pasta de roşii sau sucul de roşii, condimentăm cu sare, piper, oregano. Lăsăm să mai fiarbă puţin, gustăm şi adăugăm puţin zahăr. La final tocăm busuioc verde proaspăt şi servim alături de pastele încă calde şi stropite cu puţin ulei de măsline. Deasupra se rade din abundenţă parmezan la servire.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *