Ziarul electronic al arădenilor

Paste cu varză călită şi kaizer

Ingrediente:

300 g paste

o varză mai mică sau jumătate de varză mai mare

100 g kaizer

două foi de dafin

o ceapă mai mică

o lingură de untură de porc

sare, piper, mărar verde

două linguri de smântână

Mod de preparare:

Mai întâi călim varza: o tăiem fideluţă, o frecăm cu sare şi piper bine, încingem untura şi călim puţin ceapa tăiată mărunt. Adăugăm varza şi foile de dafin şi călim varza sub capac, adăugând din când în când câte o ceşcuţă de apă. Lăsăm cam 20 minute, la foc moale, apoi adăugăm şi kaizerul tăiat felii, mai călim vreo 5-6 min şi luăm de pe foc. Pastele le fierbem separat în apă cu sare, 1 l apă la 100 g paste.
Le scurgem şi punem în farfurii, adăugăm varza şi o lingură smântână, şi garnisim bine cu mărar verde. Smântâna este opţională.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.