Ziarul electronic al arădenilor

Paste cu șuncă și brânză Emmentaler

Ingrediente:

400 gr. spaghete

o ceapă

200 gr. șuncă de Praga

100 gr. brânză Emmentaler rasă

150 gr. smântână

100 ml ulei

25 gr. sare

Mod de preparare:

Se pun 2 litri de apă cu sare  să dea un clocot. Se adaugă pastele. Se amestecă ușor cu o lingură de lemă. Se lasă 10 minute să fiarbă. Se oprește focul, se acoperă oala cu un capac și se lasă 10 minute acoperită.

Între timp se curăță ceapa, se spală cu apă rece, se taie julien și apoi se pune la calit într-o tigaie în care se adaugă  ulei, împreună cu șunca tăiată fâșii până capătă o nuanță aurie.

Se scot pastele într-o strecurătoare și se lasă 5 minute la scurs, apoi se pun într-o cratiță și se amestecă cu ceapa călită împreună cu șunca. Se adaugă brânza Emmentaler, sare după gust și smântâna. Se mai lasă cratița 5 minute pe aragaz la foc mic până se topește brânza.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.