Paste cu sos alb

Publicat de actualitati-arad in 16 Sep, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

300 gr paste fără ou

un dovlecel

un ardei verde

jumătate ardei capia roșu

o bucățică de praz

4 căței de usturoi

3-4 linguri ulei de măsline

200 ml smântână vegetală

100 ml vin alb

sare și piper după gust

busuioc verde

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare și se lasă să fiarbă. Se spală și curăță legumele. Se taie mărunt prazul și cele două feluri de ardei și se pun la călit într-un wok în care s-a încălzit mai întâi uleiul.

Se lasă 2-3 minute apoi se adaugă dovlecelul tăiat cubulețe mici.

Se amestecă și se lasă pe foc 4-5 minute apoi se adaugă și roșia tăiată cubulețe și se lasă pe foc aproximativ 7-8 minute până se înmoaie puțin toate legumele.

Se toarnă peste legume smântâna, se adaugă usturoiul tocat mărunt și vinul și se potrivește de sare și piper lăsând să mai fiarbă câteva minute.

Se adaugă busuiocul și după 2-3 minute se oprește focul.

Pastele se scurg de apă și se trec pe sub un jet de apa rece, se pun peste sos și se amestecă.

Se servește cald și, opțional, cu condimente picante și aromate.

sursa: bucataras.ro 

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare