Ziarul electronic al arădenilor

Paste cu sos alb

Ingrediente:

un piept de pui

3 ouă

100 gr. măsline negre

150 gr. caşcaval

500 gr. paste

100 ml. smântână

100 ml. iaurt

2-3 crenguţe de mărar verde

sare, piper după gust

Mod de preparare:

Se pune pieptul de pui bine spălat la fiert cu puţină sare. În acelaşi timp se fierb separat ouăle tari. Se fierb pastele aldente, se scurg de apă şi se trec pe sub un  jet de apă rece ca să nu se lipească. Se tăie caşcavalul cubuleţe. Când s-a răcit pieptul de pui se tăie cubuleţe. Se curăţă ouăle de coajă, apoi le tăiem cubuleţe.

Se prepară sosul alb amestecând smântâna cu iaurt şi mărarul tocat mărunt, şi se potriveşte după gust cu sare şi piper.

Într-un bol se pun pastele, apoi caşcavalul, pieptul de pui, ouăle, măslinele şi la final sosul alb, şi se amestecă bine.

Se poate servi imediat după ce ingredientele s-au acoperit cu sos.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.