Paste cu pui gratinate

Publicat de actualitati-arad in 18 Jun, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

500 gr. paste cu spanac

600 gr. piept de pui fără os

200 gr. șuncă

150 gr. bacon crud-uscat

200 gr. cașcaval afumat feliat

200 gr. telemea vacă

6 căței usturoi

două fire usturoi verde

50 ml ulei cu oregano

50 gr. unt

o linguriță oregano și busuioc uscat

jumătate linguriță piper alb

două linguri pastă ardei

4 linguri pastă roșii

200 gr. roșii cherry

două linguri oțet balsamic

două linguri pesmet

sare

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu multă sare, respectând instrucțiunile de fierbere . Se scurg. Se topește untul împreună cu uleiul și usturoiul feliat.

Se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii înguste. Se condimentează cu sare, piper, busuioc și oregano. Când pieptul de pui este pătruns se pune pasta de ardei și cea de roșii. Se amestecă și se adaugă o cană de apă.

Astfel se formeaza un sos care poate fi diluat cu încă puțină apă dacă este nevoie. Roșiile se spală se crestează la vârf și se amestecă cu sare, ulei și oțet balsamic.

Se tapetează o tavă mare cu unt și pesmet.

Se așează un rând de paste urmat de unul cu sos ți pui și se repetă operațiunea. Deasupra se aranjează cașul și șunca. Se decorează cu roșii cherry și telemea.

Se dă tava la cuptor timp de 20 minute pentru gratinare.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare