Paste cu dovlecei şi ricotta

Publicat de actualitati-arad in 04 Jun, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

300 grame paste

o şalotă, pe care o tocăm fin

două linguri ulei de măsline

3 căţei de usturoi

250 grame ricotta

50 grame de parmezan

busuioc tocat şi câteva fire păstrate întregi

coaja rasă de la o lămâie

4 dovlecei feliaţi

50 grame seminţe prăjite de pin

Mod de preparare:

Pentru început încingem uleiul într-o tigaie încăpătoare. Apoi, sotăm şalota şi dovleceii timp de aproximativ 8 minute până când devin moi. În momentul în care încep să capete culoare, adăugăm usturoiul şi mai lăsăm două minute.

Pastele le vom fierbe conform instrucţiunilor de pe pachet, după care le scurgem bine, însă mai păstrăm deoparte puţină apă. Apoi amestecăm pastele cu dovleceii şi cu busuiocul, cu coaja rasă de lămâie, seminţele de pin şi parmezanul. Asezonăm, presărăm ricotta şi amestecăm.

Când servim, preparăm puţin parmezan pe deasupra şi decorăm cu frunze de busuioc.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare