Pasarelă pietonală peste Mureș, în zona ștrandului

Publicat de actualitati-arad in 12 Feb, 2013 | 1 Commentariu

pasarela1Primăria Arad va plăti peste 2,3 milioane de euro (10.371.179 lei) pentru realizarea unei pasarele hobanate pentru pietoni şi biciclişti peste râul Mureş, care va face accesul la Ștrandul Neptun.

Podul pietonal care va lega zona centrală a oraşului cu zona Ștrandului Neptun va avea o lungime de peste 210 metri, doi piloni înclinaţi înspre albia râului Mureş şi va fi realizat în termen de 15 luni de la semnarea contractului.

Contractul pentru realizarea pasarelei pietonale şi pentru biciclişti este în valoare de 10.371.179 de lei (aproximativ 2,3 milioane euro) şi a fost atribuit firmei arădene Tehnodomus SA, în urma unei licitaţii publice.

„Pasarela propusă a se construi va fi amplasată la aproximativ 18 – 25 metri în amonte de podul de pontoane existent în zona parcului «Mihai Eminescu». Soluţia aleasă este o pasarelă pietonală şi pentru biciclişti, hobanată cu doi piloni, care din considerente estetice sunt înclinaţi cu 5 grade spre albia Mureşului. Lungimea totală a structurii este de 210,25 m, fiind realizată din 3 deschideri de 33,3 m, 125,9 m și 51 m”, se arată în descrierea proiectului.

Structura podului urmează să fie susţinută deasupra albiei de câte două cabluri, iar pasarela va fi iluminată prin intermediul unor stâlpi ornamentali dotaţi cu surse de iluminat tip economic şi va fi protejată împotriva trăznetului printr-o instalaţie specifică.

Durata lucrărilor este de 15 luni, începând de la data atribuirii contractului.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. podar says:

    Cine este firma Tehnodomus si ce legaturi are cu …stim de acum cine?
    De ce nu s-a facut licitatie iar de s-a facut ,cind si cum de au gasit tocmai firma asta ?Doar citeva intrebari legate de o lucrare de altfel extrem de utila si de multa vreme asteptata.

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare