Ziarul electronic al arădenilor

Pasarela din Staţia CFR Arad, deschisă călătorilor

IMG_2396Pasarela din staţia CFR Arad a fost deschisă publicului, fiind dotată facilităţi pentru călători şi pentru persoanele cu mobilitate redusă, informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

Pasarela a fost pusă în funcțiune în cursul zilei de joi, ea fiind parte a proiectului  privind reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h.

În cadrul proiectului a fost prevazută executarea unor lucrări de modernizare a cladirii de călători şi a peroanelor din staţia CFR Arad.

Lucrările au început în anul 2012 şi au fost executate de Asocierea Alstom Transport S.A. – Swietelski Baugesellschaft m.b.H. – Astaldi S.p.A. – S.C. Euro Construct Trading 98 SRL – Dafora S.A.

Valoarea investiţiei este de 33.405.396 lei.

„Pasarela din staţia CF Arad se desprinde din holul central al clădirii de călători şi se dezvoltă sub forma unui pod peste linii. Aceasta are un dublu rol: distribuirea pasagerilor la peroane, respectiv spaţiu de aşteptare şi comerţ/servicii pentru călători. În spaţiul pasarelei s-a amenajat un birou tehnic pentru impiegatii de mişcare, asigurând accesul acestora mai direct şi rapid la liniile de cale ferată. Aceasta a fost dotată cu toate facilităţile pentru călători şi pentru persoanele cu mobilitate redusă (lifturi, scări rulante, marcaje speciale, etc)“, se arată într-un comuncat de presă remis de Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

CITITI SI: Ministrul Transporturilor: Gara din Arad, mai presus decât multe din Europa

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.