Ziarul electronic al arădenilor

Pasărea rinocer se zidește singură în scorburi de copaci pentru luni de zile.

Păsările rinocer prezintă o particularitate a vieții lor de cuplu: își fac cuibul în scorburi de copaci iar după împerechere femela zidește intrarea în scorbură cu excremente și noroi, mai puțin un orificiu prea mic pentru pui ca să iasă din cuib ori pentru prădători (maimuțe, șerpi și alte animale ce se pot cățăra în copaci) ca să intre.

Puii împreună cu mama lor stau închiși în cuib pentru mai multe luni de zile până când cei mici sunt gata să zboare și să aibă grijă singuri de ei, în tot acest răstimp familia fiind alimentată de mascul cu hrana regurgitată prin orificiul lăsat la închiderea scorburii. La momentul potrivit femela sparge zidul ce-i separă de exterior și-și reia stilul liber de viață.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.