Pasaj subteran și parcare, în centrul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 17 Dec, 2014 | Parerea ta

DSC_0386Municipalitatea arădeană intenționează să investească într-un proiect de regenerare urbană în zona Enescu – Palatul de Justiţie, care cuprinde amenajarea unui pasaj subteran pentru circulaţia autovehiculelor, a unei parcări subterane, precum şi modernizarea Parcului „Mihai Eminescu“.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Primăria a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru proiectul „Regenerarea urbană zona Enescu – Palatul de Justiţie din municipiul Arad”, zonă cuprinsă între Parcul „Mihai Eminescu, Piaţa „Enescu“ (Palatul Culturii), str. Vasile Milea, Palatul de Justiţie şi digul râului Mureş.

Data limită pentru predarea ofertelor este 8 ianuarie, iar valoarea estimată a studiului de fezabilitate este de 161.290 lei.

„Necesitatea investiţiei derivă din faptul că reţeaua de drumuri, parcări, servituţi de circulaţie ce deservesc cele trei instituţii administrative şi de cultură ce delimitează Parcul «Eminescu» şi anume Primăria, Tribunalul şi Palatul Culturii sunt subdimensionate şi de multe ori improvizate, neţinând pasul cu gradul ridicat de motorizare cu care se confruntă municipiul”, se menționează în anunţul de licitaţie.

Studiul de fezabilitate trebuie să cuprindă realizarea unui pasaj destinat autovehiculelor cu masa maximă autorizată de maxim 3,5 t, care să facă legătura între strada Dragalina şi strada Praporgescu și care va prelua traficul rutier (în sensul actual de circulaţie) dinpre centrul orașului spre cartierul Micălaca, inversarea sensurilor unice de circulaţie pe străzile Praporgescu şi Vasile Milea, studierea traseelor pietonale.

De asemenea, cei care vor elabora studiul de fezabilitate vor trebui să aibă în vedere punerea în valoare a cadrului arhitectural-urbanistic format din cele trei clădiri în care funcționează Primăria, Tribunalul şi Palatul Cultural, asigurarea spaţiilor de parcare la nivelul solului pe amplasamentul actual al Parcului „Eminescu“ şi amenajarea unei zone destinată promenadei şi respectiv petrecerii timpului liber, prin amenajarea de zone verzi, alei pietonale şi spaţii specifice unor astfel de activităţi.

Pasajul subteran ar trebuie realizat pornind din strada Dragalina, cu o rampa de acces ce va pleca din zona Palatului Culturii şi ieşire în strada Praporgescu, între Tribunal şi malul râului Mureş.

Având în vedere acest aspect se propune realizarea unui planşeu din beton armat la nivel cu cota superioară a digului râului Mureş (susţinut de o structură formată din stâlpi şi grinzi, de asemenea din beton armat), care să închidă suprafaţa delimitata de strada Vasile Milea şi digul râului Mureş, adăpostind astfel atât parcarea, cât şi pasajul.

Parcarea va trebui să fie dotată cu cel puţin trei ieşiri/intrări pietonale (cu scări) şi o ieşire/intrare pentru persoane cu handicap (lift de persoane).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare