Ziarul electronic al arădenilor

Partituri în premieră, la Filarmonica de Stat Arad

„Concertul pentru doi corni“ de Joseph Haydn, o partitură etalon a literaturii orchestrelor de curte din ultimele decenii ale secolului al XVIII-lea, este prezentă pentru prima oară în programul Filarmonicii, seara de 11 mai 2017 debutând la ora 19.00 cu această clasică partitură concertantă, graţie soliştilor invitaţi, Mihai Sârbu şi Ioan Gabriel Luca.

Concertul va avea loc în sala Cercului Militar, B-dul Decebal nr. 19.

Bagajul de audiţii de gen se îmbogăţeste odată cu această interesantă abordare a creaţiei haydniene, prospectată de obicei în zonele de mult mai mare influenţă, acelea ale celor 104 simfonii, sau ale marilor mise şi oratorii.

Programul continuă în ambianţa muzicii franceze şi a pianisticii lui Camille Saint Saens, „Concertul nr. 2 în sol minor pentru pian şi orchestră“ fiind partitura de final a primei părţi, prin care multiplul laureat internaţional Elliot Wuu, unul dintre cei mai în vogă pianişti americani ai generaţiilor actuale, îşi marchează debutul pe scenele de concert ale României.

Dirijată de Cristian Neagu, seara simfonică se încheie în registrul începutului de secol XIX şi al creaţiei beethoveniene, readucând pe pupitre una dintre cele mai strălucitoare şi ilustre pagini ale repertoriului mondial, „Simfonia a V-a în do minor“.

(…)

Program:

Joseph Haydn  – Concertul pentru doi corni în mi bemol major

Camille Saint Saens – Concertul nr. 2 în sol minor pentru pian şi orchestră op.22

Ludwig van Beethoven – Simfonia a V-a în do minor op.67

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.