Participare record la Supermaratonul Békéscsaba-Arad-Békéscsaba

Publicat de actualitati-arad in 12 May, 2014 | Parerea ta

IMG_6863-300x199Peste 800 de persoane s-au înscris la ediția din acest an a Supermaratonului  Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, care se va desfășura în perioada 17-18 mai.

Organizatorii Supermaratonului au anunțat că la ediția din acest an s-au înscris 820 de persoane, dintre care 437 din România, cu 119 mai mult decât anul trecut. Concurenții vor parcurge, anul acesta, 200 de kilometri.

Printre cei care s-au înscris la ediţia a 17-a a Supermaratonului Békéscsaba – Arad – Békéscsaba se numără Lakatos Roland, câştigătorul ediţiei precedente, Steib Péter, câştigătorul din anul 2012, Bogár János, câştigător la 5 ediţii, şi Zabari János, câştigătorul Supermaratonului Viena – Budapesta, în anul 2013.

Supermaratonul Bekescsaba-Arad-Bekescsaba este o cursă deschisă participanţilor de toate vârstele, amatori sau profesionişti. Se va concura atât la individual, cât şi pe ştafete, masculin şi feminin. Competiţia are şi secţiuni de ciclism şi patine cu rotile.

Startul la Supermaraton va fi dat în ziua de 17 mai, din Békéscsaba (Ungaria), la ora locală 9.00. Prima etapă, de la Békéscsaba la Arad, prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, măsoară 100 kilometri şi se va desfăşura pe traseul Békéscsaba– Szabadkigyós– Újkigyós – Pusztaottlaka– Medgyesegyháza – Mezőkovácsháza – Battonya– Turnu – Variaş  – Arad.

În cea de a doua zi a Supermaratonului, de la Arad spre Bekescsaba, sportivii vor avea de parcurs returul aceluiaşi traseu, startul urmând să fie dat din centrul Aradului.

Premiile sunt în valoare totală de 8.000 de euro, pentru concurenţii clasați pe locurile I-VI, la individual şi ştafetă.

Astfel, cei clasați pe locul I, individual feminin şi masculin, vor primi 1.400 euro, cei de pe locul II, la aceeaşi categorie, vor primi 330 euro, iar cei de pe locul III vor primi 165 euro.

Echipa masculină de ştafetă care va câştiga premiul I va primi 1.400 euro, cea de pe locul al doilea va câştiga 330 euro, iar cea de pe locul al III-lea va primi 165 euro.

Echipa feminină de ştafetă clasată pe primul loc va primi 1.400 euro, iar echipele de pe locurile II și III vor primi premii în obiecte.

De asemenea, fiecare concurent care ajunge la punctul de sosire va primi o medalie de participare.

La ediția din 2013 a Supermaratonului au participat aproximativ 700 de concurenți.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare