Participanți din 10 țări la Crosul și Supermaratonul județului Arad

Publicat de actualitati-arad in 04 Jun, 2013 | Parerea ta

crosu-300x194Peste 1.100 de persoane, din 10 țări, s-au înscris la ediția din acest an a Crosului și Supermaratonului județului Arad, iar pe durata desfășurării curselor va fi susținut un concert de muzică medievală.

Evenimentul, aflat la cea de a III-a ediție, se va desfășura în data de 15 iunie și este organizat de Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului, Centrul Cultural Judeţean, Clubul Sportiv Experienţa Multisport.

„S-au înscris peste 1.100 persoane, participanţi din 10 ţări, iar cei din România provin din 17 judeţe. Ca element de noutate, anul acesta, ritmul evenimentului va fi dat şi de formaţia de muzică medievală Lupus Dacus, care va susţine un concert pe parcursul derulării competiţiei”, a precizat Sorin Victor Roman, iniţiator al evenimentului.

Programul artistic va fi completat cu momente muzicale oferite de tinere talente coordonate de Claudia Ştesco, de la Şcoala Populară de Arte, dar şi cu momente artistice ale echipei de majorete Mistral, coordonată de Erdei Emese.

Înscrierile participanţilor la Crosul și Supermaratonul județului Arad se pot face pe site-ul www.cros-semimaraton.ro, până la data de 11 iunie, pentru cros (6 km şi 1 km), și până în 5 iunie, pentru semimaraton.

„Prin aceste tip de evenimente dorim să creştem atractivitatea judeţului, să îi motivăm pe toţi iubitorii de sport să ne viziteze oraşul şi de ce nu să dovedim tuturor că a Aradul este un oraş European”, a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Crosul și Semimaratonul au trei categorii: cursa de 1 km, destinată concurenţilor de orice vârstă, cursa de 6 km, adresată participanţilor de peste 14 ani, şi semimaratonul (21.097 km) pentru alergătorii cu vârste de peste 18 ani.

Traseul pe care se va alerga este Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleza Mureş – Parcul Europa – Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Cetăţii – Podul Decebal – Faleza Mureş – Palatul Cultural – Str. Xenopol – Primăria Municipiului Arad.

Printre primii înscriși în competiții au fost primarul Gheorghe Falcă și Adrian Țolea, vicepreședinte CJ Arad.

Falcă a spus că va participa la cursa populară de un kilometru, alături de soţia Ela şi fiica Ana Maria. De asemenea, Adrian Ţolea a anunțat că va concura atât la cursa populară, împreună cu familia sa, cât şi la cursa de 6 km.

Participanţii la Crosul și Semimaratonul județului Arad vor fi recompensaţi cu premii constând în echipamente sportive, iar toţi concurenţii vor primi medalii de participare.

De asemenea, toţi concureţii vor putea intra gratuit la Ştrandul Neptun, în ziua în care sunt cursele, cu numărul de participare la probe.

Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni va asigura în ziua evenimentului, atât participanților la competiție, cât și spectatorilor, un set de analize medicale, ce vor cuprinde determinarea valorii tensiunii arteriale, a glicemiei, a frecvenței cardiace, a saturației oxigenului în sânge, indicele de masa corporală, diverse teste spirometrice. De asemenea, persoanele investigate vor primi şi un set de materiale informative cu privire la stilul de viață sănătos și prevenirea afecțiunilor medicale.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare