Ziarul electronic al arădenilor

Parlamentarii, solicitați să ajute Aeroportul Arad

Conducerea Consiliului Județean a cerut sprijnul parlamentarilor pentru ca Aeroportul Arad să fie inclus în calendarul regulat de zboruri al companiei Tarom, iar cheltuielile aeroportului să fie preluate de Ministerul Transporturilor.

Solicitarea a fost făcută în cadrul întâlnirii dintre administrație și parlamentarii de Arad, organizată, joi, la sediul Consiliului Județean Arad.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a făcut o prezentare a investițiilor făcute la Aeroport și a cerut sprijin în Parlament, la nivel de Guvern și ministere, pentru continuarea programului de modernizare a Aeroportului.

„Consiliul Județean Arad a investit, din resurse proprii, în construirea Terminalului «Plecări» al Aeroportului Internaţional Arad. Obiectivul a fost necesar menținerii în circuit a Aeroportului, conform recomandărilor formulate de auditul de specialitate care a avut loc la această instituție și care a formulat elementele obligatoriu de realizat la Aeroport, pe termen scurt. Noul terminal a fost inauguat în data de 20 aprilie 2016, în urma unei investiţii de circa 2 milioane de euro, care are poate creşte capacitatea de lucru a aeroportului de zece ori față de perioada anterioară. Astfel, capacitatea de lucru a aerogării arădene a crescut de la 50 de pasageri pe oră la 500“, a spus Cionca.

Acesta a mai adăugat că terminalul Aeroportului Arad avea înainte de modernizare 1.300 de metri pătraţi, iar acum dispune acum de peste 4.200 de metri pătraţi şi permite operarea unui trafic de 200.000 de pasageri pe an.

„Ca urmare a investițiilor realizate, Consiliul Județean a fost contactat de doi operatori care vor realiza zboruri în regim charter între Arad și litoralul turcesc, în sezonul estival 2017. De asemenea, în luna decembrie 2016, am prezentat consilierilor județeni intenția unei companii de zbor, de a opera curse regulate de pe aeroport, urmând ca negocierile să aibă loc în această iarnă“, a spus președintele CJ Arad.

Cionca le-a cerut parlamentarilor sprijin pentru continuarea investițiilor la Aeroportul din Arad.

„Vă solicităm ca, în calitate de parlamentari, să pledați în continuare, alături de Consiliul Județean Arad, pentru preluarea de către Ministerul Transporturilor a cheltuielilor Aeroportului Arad. O a doua direcție importantă de acțiune o indentificăm în lobbyul dvs. la Guvern și ministerul de resort, respectiv Tarom, companie finanțată de statul român, pentru ca Aeroportul Arad să fie inclus în calendarul regulat de zboruri al Tarom. De asemenea, vă solicităm sprijinul în Parlament, la nivel de Guvern și ministere, pentru continuarea programului de modernizare a Aeroprtului Arad, conform Master Planului, prin: modernizarea pistei de decolare-aterizare, asigurarea compatibilității cu căile de rulare și platforma, asigurarea infrastructurii, echipamentelor și utilajelor de asistență a navigației, securitate și siguranță conform standardelor, asigurarea conectivității aeroportului“, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea totată a investiției cuprinsă în Master Plan este de 26.921.500 euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.