Ziarul electronic al arădenilor

Parizer de pui de casă

Ingrediente:

un piept de pui întreg de aproximativ 500 gr.

două ouă

100 gr. griş

100 ml. ulei de măsline

o linguriţă sare şi piper

o linguriţă mix de condimente: boia, oregano, piper, cimbru

3-4 căţei de usturoi

un ardei kapia

70-80 gr. măsline verzi murate fără sâmburi

Mod de preparare:

Pieptul de pui se mărunţeşte cu robotul de bucătărie până se toacă fin. Se adaugă ouăle, grişul, usturoiul zdrobit, condimentele, sare şi piper, se porneşte robotul şi se mai mixează încă 1-2 minute.

Uleiul se pune puţin câte puţin şi se mixează în continuare. Ardeiul kapia se taie fideluţă şi se adaugă împreună cu măslinele la compoziţia de parizer.

Se amestecă cu o spatulă şi se pune compoziţia pe două fâşii de folie alimentară puse una lângă alta, puţin suprapuse.

Se înveleşte compoziţia în foliile alimentare, i se dă formă de sul, iar capetele se adună.

Parizerul nu trebuie să fie foarte lung pentru că se va pune la fiert şi va mai creşte în volum. Când e gata împachetat se pune parizerul într-o oală iar peste el se pune apă clocotită cât să îl acopere. Se pune capacul şi se dă la foc mic pentru 30 minute.

Se lasă să se răcească la temperatura camerei, se înlătură foliile, se dă la frigider până a doua zi, când se poate servi.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.