Părintele Cleopa: „Cardul de sănătate e unealta diavolului“

Publicat de actualitati-arad in 19 Feb, 2013 | Parerea ta

61274089Distribuirea cardurilor de sănătate și donarea de organe au devenit subiecte dezbătute și în biserici.La Mănăstirea Gai din Arad, enoriașii sunt sfătuiți de către părintele Cleopa Jurj, duhovnicul mănăstirii, să nu accepte cardul pentru că e „unealta diavolului“.

Enoriașii primesc acest sfat chiar la slujbele ținute de către cunoscutul preot arădean. Contactat de stirileprotv.ro/vest, părintele Cleopa a confirmat că le recomandă oamenilor să nu accepte cardul și donarea de organe.

„Doar plecând de la faptul că, citit invers, card înseamnă drac, spune totul despre această unealtă a diavolului. Va conține informații prin care oamenii pot fi controlați foarte ușor. Dacă oamenii acceptă să fie donatori de organe, pot deveni vânați pentru organele lor”, spune părintele Cleopa.

Acesta afirmă că a auzit despre cazuri de oameni răpiți și găsiți apoi fără organele vitale, petrecute în străinătate.

„Au fost bătrâni găsiti în pădure fără organe. Trebuie luate în considerare toate aceste lucruri. Cei care vin la mănăstire sunt precum copiii mei, trebuie să îi sfătuiesc, să le spun ceea ce știu”, declară preotul arădean.

Arhiepiscopia Aradului are un punct de vedere neutru legat de predicile părintelui Cleopa.

„Biserica Ortodoxă nu și-a exprimat încă o poziție oficială în legătura cu anumite subiecte aflate în dezbaterea publică, precum cardul de sănătate, cifra 666 sau identificarea biometrică. Părintele Cleopa are niște opinii. Fiecare își asumă responsabilitatea afirmațiilor, care trebuie să fie raportate la credința autentică”, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Aradului, părintele Vasile Pop.

Pe site-ul Patriarhiei Române scrie că „Biserica binecuvântează orice practică medicală în vederea reducerii suferinței din lume, prin urmare și transplantul efectuat cu respect față de primitor și de donator, viu sau mort”.

Cardul de sănătate a fost lansat la Arad, unde sistemul electronic este testat în premieră națională înainte ca programul să fie extins. Cardurile vor fi distribuite tututor beneficiarilor de asigurări de sănătate începând cu 2014.

Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Gheorghe Domşa, a spus că asiguraţii pot alege informaţiile confidenţiale care sunt incluse în cipul cardului şi pot opta să devină sau nu donatori de organe.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare