Parc pentru copii, amenajat în zona Sălii Sporturilor

Publicat de actualitati-arad in 13 Feb, 2013 | Parerea ta

5550975Primăria Arad va amenaja un parc pentru copii în zona Sălii Sporturilor, în continuarea Parcului Europa, acesta urmând să cuprindă locuri pentru evenimente de socializare, dar și pentru picnic.

Proiectarea şi amenajarea noului parc va costa circa 6,6 milioane lei, cu 1,8 milioane lei mai puţin decât estimaseră specialiştii care au realizat studiul de fezabilitate.

Investiția va fi realizată în continuarea Parcului Europa, în vecinătatea Bazinului de înot şi a Sălii Sporturilor.

În proiect se menționează că se dorește crearea unui parc focusat pe „satisfacerea nevoilor de joacă şi dezvoltare a copiilor, dar care oferă, în acelaşi timp, şi o mare diversitate de ambianţe, tehnici de amenajare, locuri de socializare pentru toate vârstele şi posibilităţi de a organiza manifestări culturale care vor deservi întregul oraş“.

Conform studiului de fezabilitate al proiectului, parcul va fi împărţit în două  zone principale, una care cuprinde locurile de joacă şi una care cuprinde diverse funcţiuni.

În partea locurilor de joacă vor fi amenajate: zona I – pentru copii cu vârste între 2 şi 15 ani, zona II  – pentru copii cu vârste între 1 şi 3 ani şi zona III – pentru jocuri dinamice şi mişcare, destinată tuturor vârstelor.

În zona funcţiunilor diverse vor fi create locuri pentru relaxare şi destindere, pentru evenimente de socializare, pentru picnic, pentru ping pong şi pentru Skate/Bicycle Park.

„Printre funcţionalităţile parcului se vor afla mobilierul urban (băncuţe, scaune, coşuri de gunoi, afişaje info), elementele de socializare pentru copii, de dezvoltare a abilităţilor,  de orientare în spaţiu şi de comunicare şi mişcare (tobogane, castele de lemn, leagăne, etc.), bazinul pentru nisip şi spaţiul/podium de spectacole în aer liber pentru desfăşurare de evenimente pentru copii“, se menționează în studiul de fezabilitate.

De asemenea, în proximitatea parcului copiilor vor fi amenajate piste pentru biciclete, dar şi alei, care vor face legătura cu Parcul Europa.

Termenul de execuţie este de 1,5 luni pentru delimitarea terenului şi amenajarea aleilor de circulaţie, 2 luni pentru montarea dotărilor şi de o lună pentru plantarea vegetaţiei noi.

Lucrările la noul parc vor începe în primăvara acestui an.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare