Parc fotovoltaic, amenajat în extravilanul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 07 Aug, 2013 | Parerea ta

parcUn parc fotovoltaic va fi amenajat în zona extravilană a municipiului Arad, pe o suprafaţă de 7 hectare, la intersecţia dintre DN 7 Arad – Nădlac şi DN 7 B Arad-Turnu.

Iniţiatorul proiectului este Excavation Project Group, iar conform planului urbanistic zonal, afişat la transparenţă decizională, parcul urmează să fie amenajat pe două terenuri proprietate privată.

Unul dintre terenuri este în vecinătatea viitoarei autostrăzi Nădlac-Arad, unde se vor amenaja panouri fotovoltaice, anexe tehnice şi administrative şi un punct de conexiune.

În proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației se menționează că terenul pe care urmează să fie amenajat parcul voltaic este necultivat de mai mulți ani.

De asemenea, se are în vedere sistematizarea terenului, modernizarea drumului de acces în incintă şi amenajarea de spaţii verzi.

Un alt proiect care prevede construirea unui parc fotovoltaic se va derula, tot în extravilanul municipiului Arad, la 1,7 km Est faţă de intersecţia DN 7B – Arad -Turnu cu DE103/1.

Conform planului urbanistic zonal, iniţiatorul acestui proiect este SC Helios Power Gama SRL din Bucureşti, care are drept de superficie pe un teren în suprafaţă de 26.950 metri pătraţi.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare