Papa îi avertizează pe fotbalişti în privinţa banilor şi publicităţii

Publicat de actualitati-arad in 02 May, 2014 | Parerea ta

papa franciscPapa Francisc i-a avertizat pe fotbalişti în privinţa banilor şi publicităţii, subliniind responsabilităţile lor faţă de tineri, în timpul unei întâlniri cu jucătorii echipelor Fiorentina şi Napoli, care a avut loc vineri.

“Astăzi, fotbalul este o mare afacere din cauza publicităţii, a televiziunilor… Însă factorul economic nu trebuie să fie deasupra aspectului sportiv, pentru că riscă să contamineze totul. Aş dori ca fotbalul să recupereze dimensiunea de sărbătoare. Trebuie să redăm demnitatea sportivă evenimentelor sportive. Pentru acest lucru, voi, fotbaliştii, aveţi o mare responsabilitate! Sunteţi în centrul atenţiei şi mulţi dintre admiratorii voştri sunt tineri şi foarte tineri! Luaţi în considerare acest lucru. Gândiţi-vă că modul vostru de a vă comporta are o rezonanţă în bine şi în rău. Fiţi mereu adevăraţi sportivi. Sportul are o puternică valoare educativă”, a spus Suveranul Pontif.

El a reamintit că în copilărie mergea adeseori pe stadion, la Buenos Aires. “Sunt amintiri fericite, de duminica, alături de familie”, a adăugat el.

Napoli şi Fiorentina se vor întâlni, sâmbătă, în finala Cupei Italiei, pe stadionul Olimpic din Roma.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare