Papa Francisc a realizat ceremonia spălării picioarelor pentru 12 deţinuţi

Publicat de actualitati-arad in 29 Mar, 2013 | Parerea ta

papa franciscPapa Francisc a spălat joi picioarele a 12 deţinuţi, printre care şi două tinere, într-o închisoare din Roma, un gest fără precedent şi plin de emoţie făcut cu ocazia tradiţionalei liturghii din Joia Sfântă.

Papa a ales să celebreze liturghia Cinei cea ce Taină cu tradiţionala spălare a picioarelor, în centrul de detenţie pentru minori de la Casal del Marmo, la marginea Romei.

În faţa a 50 de tineri adunaţi în capela închisorii, papa a pronunţat o scurtă predică improvizată, pe un ton simplu, accesibil şi călduros, înainte de a spăla picioarele a zece tineri şi două tinere, o catolică italiancă şi o musulmană de naţionalitate sârbă.

“Este prima dată în istorie când un papă asociază femeile acestei ceremonii”, chiar dacă “mulţi preoţi au făcut-o deja”, dezvăluie părintele Federico Lombardi, purtător de cuvânt al Vaticanului.

Semn al popularităţii papei Bergoglio, credincioşii s-au postat în numere mari de-a lungul drumului către închisoare.

Spălarea picioarelor reproduce “un semn care este o mângâiere a lui Iisus”, a declarat pontiful în vârstă de 76 de ani, subliniind că a făcut acest gest “din toată inima”, “ca preot şi ca episcop”. El nu a folosit cuvântul “papă”.

“Iisus a venit pentru a servi, pentru a ne ajuta. Să ne gândim bine: suntem întradevăr dispuşi să îi servim pe ceilalţi?”, i-a întrebat el pe deţinuţi, băieţi şi fete italieni şi de alte naţionalităţi, catolici, ortodocşi şi musulmani.

“Dacă cineva este furios pe altcineva, lăsaţi să treacă” în uitare, a declarat acesta, preluând expresia familiară printre tinerii italieni “Lascia perdere”.

“Sunt fericit că sunt cu voi. Mergeţi înainte şi nu vă lăsaţi speranţa furată. Înţelegeţi? Mergeţi mereu înainte cu speranţă!”, le-a cerut cu autoritate tinerilor de faţă.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare