Panourile de la pasajele de pe centură, vandalizate

Publicat de actualitati-arad in 30 Jun, 2014 | Parerea ta

panouConducerea PDL Arad susține că panourile informative amplasate lângă cele două pasaje rutiere aflate în construcție pe șoseaua de centură a municipiului au fost vandalizate, deoarece „există interesul ca oamenii să nu fie informați cu privire la situația celor două pasaje“.

„Nici acum nu se lucrează la pasaje, deşi domnul Căprar a anunţat în presă că lucrările au început. Mai mult, am constatat că panourile de informare au fost oarecum vandalizate. Probabil că vreunul dintre zecile de muncitori pe care i-a identificat PSD că «lucrează» la pasaje tot a văzut ceva… Lăsând gluma la o parte, e clar cine are tot interesul ca oamenii să nu fie informaţi corect despre cei care sunt vinovaţi de blocarea traficului în aceste zone, din cauza stopării investiţiei de peste doi ani de zile“, a declarat Adrian Țolea, prim-vicepreședintele PDL Arad.

Panourile informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Arad au fost montate la jumătatea lunii mai.

Astfel, în zona celor două pasaje au fost montate panouri, cu textul: „Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările la acest pasaj în August 2012. Suntem în 2014: Aradul aşteaptă finanţarea“.

Amplasarea panourile informative a fost aprobată în luna aprilie, într-o ședință a Consiliului Local.

În proiectul de hotărâre privind amplasarea panourilor informative se menționează că intenția administrației are la bază, printre altele, „nemulţumirile exprimate atât de cetăţenii municipiului Arad, cât şi de participanţii la trafic care, zilnic, stau la cozi foarte mari care se formează la trecerile peste calea ferată ce intersectează şoseaua de centură a municipiului“.

Tot în documentația proiectului se mai arată că „nu lipsit de importanţă este faptul că străinii care intră în ţara noastră, cei mai mulţi prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, pe DN 7, sunt întâmpinaţi de un drum aflat permanent în construcţie, trafic blocat şi timpi de aşteptare considerabili, care creează o primă imagine deplorabilă atât pentru municipiul Arad, cât şi pentru România“.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (80% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti), ca urmare a sistării finanțării guvernamentale.

Valoarea investiţiilor este de 13 milioane de euro, din care circa 7 au fost cheltuite.

foto: PDL Arad

CITITI SI: Muncitorii nu au ajuns încă la pasajele de pe centura Aradului

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare