Ziarul electronic al arădenilor

Palatul Administrativ va fi iluminat în albastru, în primele zile din aprilie

AFIS AUTISM 2016 (1) (1)Aradul se va alinia orașelor care marchează Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, pe data de 2 aprilie.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad prin Centrul de Consiliere și Asistență Specializată pentru persoanele cu Tulburări de Spectru Autist și Familiile Acestora, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, organizează o serie de acțiuni dedicate persoanelor afectate de acest diagnostic.

Evenimentul major pregătit special pentru această zi este iluminarea în albastru a clădirii Palatului Administrativ.

Alte municipii importante din țară care marchează Campania „Light It Up Blue” sunt Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Brasov, Iași sau București, dar și  metropole precum New York, Sydney, Rio de Janeiro, Chicago sau Dubai.

Agenda evenimentelor dedicate Zilei Internațională a Conștientizării Autismului este structurată astfel:

1 aprilie

ora 10.00 – Seminar privind incluziunea socială a copiilor cu autism, cu participarea actorilor sociali care au un rol in screening-ul, diagnosticarea si recuperarea autismului, cât și a părinților.

ora 20.00 – Iluminarea in albastru a clădirii Primăriei Municipiului Arad

2 aprilie

ora 19.00 – Demonstrație de zumba cu Zumba Kids by Ely

ora 19.30 – Lansare de baloane cu heliu

ora 20.00 Iluminarea în albastru a clădirii Primăriei Municipiului Arad

Toate evenimentele vor avea loc pe platoul din fața Palatului Administrativ.

4 aprilie

orele 09.00 – 16.00 – Ziua porților deschise la Centrul de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist și Familiile Acestora, adresa: str. Baba Novac, nr. 15D, Arad

5 aprilie

Copiii beneficiari ai Centrului de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu TSA și Familiile Acestora vor participa la piesa Greuceanu, la Teatrul de Marionete Arad

Tot pe parcursul acestei luni, echipa Centrului TSA Arad va susține workshop-uri privind integrarea copiilor cu autism în societate, întâlniri  în grădinițe, școli generale, dar și la Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială.

Data de 2 aprilie a fost desemnată, prin adoptarea în anul 2007, a unei rezoluții a Adunării Generale a Națiunilor Unite drept Ziua Internațională a Conștientizării Autismului axată pe creșterea gradului de conștientizare a autismului la toate nivelele societății.

“Scopul acestor evenimente este creșterea gradului de vizibilitate a copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist și atragerea atenției societății asupra acestei problematici, despre care oamenii nu au suficiente informații, dar care afectează tot mai mulți copii, fiind mai des întâlnită decât cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down (conform ultimelor studii publicate de Centers for Disease Control and Prevention – National Statistics Report- s-a constatat o creștere semnificativă a copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist 1:68”, precizează organizatorii evenimentului.

Colaboratorii Centrului TSA sunt: Fundația Romanian Angel Appeal, Asociatia Aradul Prosperă, Zumba kids by Ely, Asociația Autismul – Un Viitor Mai Bun, Asociația Înțelegem Autismul, Univesitatea „Aurel Vlaicu“ Arad, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, Scoala Specială Raza de Soare, Integra – Asociatia persoanelor cu Dizabilitați Mentale, Eventus Arad, Sword Graphics.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGASPC Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.