Ziarul electronic al arădenilor

Pâine umplută

Ingrediente:

500 g făină albă, un plic de drojdie pudră, 300 ml de lapte, 20 ml de ulei, 2 cabanoși, 100 g telemea, o linguriță de sare, semințe de florea soarelui decojite

Mod de preparare:

Făina cernută se pune într-un vas înalt și se amestecă cu drojdia și sarea. Se adaugă laptele călduț și se frământă bine. Se adaugă apoi uleiul. După ce aluatul este uns bine cu ulei se lasă la dospit acoperit, într-un loc călduț aproximativ două ore. Când aluatul își dulbează volumul se întinde pe masa de lucru cu sucitorul. Se așează un cârnăcior și telemeaua tăiată mărunt, se înfășoară cu aluat. Procedăm la fel și cu al doilea cârnăcior.  Se așează astfel pâinea obținută în tavă și se presară câteva semințe de floarea soarelui. Presați-le puțin cu mâna. Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 C aproximativ 45 de minute.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.