Ziarul electronic al arădenilor

Pacientă batjocorită la Spitalul Județean Arad

O femeie în vârstă de 72 de ani, suspectă de accident vascular cerebral, a fost ţinută aproximativ o oră în garderoba Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru că pijamaua cu care era îmbrăcată nu corespundea „standardelor” secţiei în care urma să fie internată. 

Irina I. a ajuns, vineri, cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe Arad, după ce a fost găsită căzută în casă. A primit medicaţia specifică, i s-au făcut analizele, după care s-a luat decizia internării sale în Secţia de Neurologie a spitalului.

Numai că, pacienta a rămas blocată la garderobă deoarece unul dintre brancardierii care urma să o trasporte în secţie a hotărât că nu este… bine îmbrăcată. Acesta le-a transmis aparţinătorilor că pijamaua femeii este de „zi” şi că are nevoie de o pijama de… noapte.

„Nu o duc sus cu pijamaua asta pentru că doamna doctor o va trimite înapoi”, le-a spus brancardierul aparţinătorilor pacientei.

Cei de la garderobă le-au oferit o pijama din dotarea spitalului, însă aparţinătorii au refuzat-o din cauza stării deplorabile în care se afla.

În acest caz, pacienta, suspectă de accident vascular cerebral, a rămas în garderobă, până când aparţinătorii s-au dus că cumpere o pijama „de noapte”.

Însă, întrebarea pe care şi-au pus-o aparţinătorii a fost „oare pijamaua nu e tot pijama, fie că e purtată ziua, fie că e purtată noaptea…”.

Personalul de la garderobă a opinat că pijamaua femeii a fost necorespunzătoare, deoarece avea nişte inserţii metalice în partea de sus care au făcut-o să semene cu o rochie şi nu cu o pijama.

După aventura de la garderobă, pacienta a fost transportată, conform protocoalelor, la Secţia Radiologie, unde i s-a făcut o radiografie pulmonară, după care a ajuns în Secţia Neurologie, unde a fost internată.

În tot acest timp, pe holurile Spitalului Județean Arad puteau fi văzute persoane de etnie rromă care comercializează pijamale second-hand în saloane, ceea ce i-a făcut pe aparţinătorii bolnavei să concluzioneze că poate scopul celor care au susţinut că pijamaua  nu corespunde ar fi fost să faciliteze afacerile la negru din spital.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.