Ziarul electronic al arădenilor

Ovidiu Marian a recunoscut că a intermediat mita

ovidiu-marian-300x207-1-300x207-1-300x207Fostul secretar general al Senatului, arădeanul Ovidiu Marian, a declarat în faţa judecătorilor că a intermediat relaţia dintre Ilie Carabulea, patronul uneia dintre cele mai mari companii de asigurări, şi fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Aceasta din urmă este acuzat că ar fi cerut trei milioane de euro pentru a acoperi neregulile de la compania omului de afaceri.

Conform digi24.ro, Ovidiu Marian a recunoscut, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, toate acuzaţiile procurorilor, care spun că el a intermediat relaţia dintre fostul vicepreşedinte al ASF, Daniel Tudor, şi patronul Carpatica ASIG, Ilie Carabulea.

„Ilie Carabulea mi-a spus că este supus unui control abuziv din partea CSA şi mi-a solicitat să intervin pe lângă Tudor Daniel George. (…) M-am întâlnit cu Tudor Daniel George, acesta mi-a spus că îl poate ajuta pe martorul Carabulea şi mi-a scris pe un bileţel suma de trei milioane de euro, bileţel pe care apoi l-a rupt fără a fi văzut de o altă persoană. (…) În total, s-au remis inculpaţilor Tudor 500.000 de euro. 200.000 i-am păstrat pentru mine, 300.00 i-am dat inculpaţilor Tudor”, a declarat Ovidiu Marian în instanță.

Fostul demnitar a explicat şi că banii i-ar fi primit în tranşe de câte o sută de mii de euro de la Ilie Carabulea, iar de fiecare dată se întâlnea cu unul dintre soţii Tudor pentru a îi înmâna. Variantă respinsă de Doina Tudor. Fostul senator ar fi încasat personal două din cele trei tranşe ajunse la familie, susţine Ovidiu Marian.

„Domnul Ovidiu Marian îşi spală pielea dumnealui şi îşi apără interesele. Atât! Eu spun varianta mea – sunt nevinovată, cum am fost de la început până la sfârşit”, a declarat Doina Tudor, fost senator.

Ovidiu Marian cere judecătorilor să aplice procedura simplificată în cazul său. În urma declaraţiei prin care a recunoscut acuzaţiile, acesta ar putea beneficia de o reducere a limitelor de pedeapsă cu o treime.

Foştii soţi Tudor îşi pledează însă nevinovăţia şi vor să o demonstreze în cadrul procesului.

CITITI SI: Trafic de influență. Ovidiu Marian a fost trimis în judecată

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *