Ziarul electronic al arădenilor

Orez asiatic

Ingrediente:

o cană și jumătate orez fiert, 50 grame ciuperci, jumătate conservă de porumb, 100 grame de fasole verde, jumătate ardei galben, tăiat bucăți mari, o ceapă roșie mică, tăiată bucăți mari, 2 căței de usturoi, tocați, 1,5  linguri sos de soia, o tijă de praz, tăiată rondele subțiri, sare/ piper, ulei de măsline

Mod de preparare:

Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline. Se adaugă ustuoiul, prazul și ceapa. Se sotează două minute. Se adaugă ardeiul, fasolea, ciupercile și porumbul. Se sotează 5-6 minute. Apoi, se adaugă 20 ml de apă. Se gătesc până când toată apa s-a evaporat. Se adaugă orezul, sosul de soia, sare și piper. Se ametescă până când se  omogenizează, iar orezul s-a încălzit.

Se servește imediat.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.