Oraşul arădean Sebiş va avea cel mai mare parc fotovoltaic din România

Publicat de actualitati-arad in 06 Feb, 2013 | Parerea ta

parc fotovoltaicAproape 200 de hectare de teren din localitatea Prunişor, care aparţine de oraşul arădean Sebiş vor fi ocupate de peste 310.000 de panouri fotovoltaice, în urma unei investiţii spaniole care se află în derulare.

Este vorba de trei proiecte energetice, două pe cate 22 de hectare, care sunt aproape finalizate, şi un proiect pe 150 de hectare, care va începe în câteva săptămâni. Până acum, au fost montate 72.000 de panouri.

O companie spaniolă a alocat 100 de milioane de euro pentru aceste proiecte, iar oraşul Sebiş urmează să aibă cel mai mare parc fotovoltaic din România şi unul dintre cele mai mari din Europa.

“Primele două proiecte vor fi finalizate peste câteva săptămâni, panourile având o putere totală de 15 MW. Energia va fi vândută pe piaţa liberă, fiind deja semnate contractele de conectare la reţeaua naţională de energie electrică”, a declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, directorul tehnic al proiectelor, Dragoş Baghiu.

Al treilea proiect va fi finalizat în vară, cele 245.000 panouri ce vor fi instalate pe 150 de hectare urmând să aibă o putere de 50 MW, adică de peste zece ori mai mare decât consumă oraşul Sebiş.

Va fi cel mai mare parc fotovoltatic din România. Pentru bugetul local, investiţia este o sursă importantă de venituri. Dacă acum avem venituri proprii de patru milioane de euro pe an, ele vor creşte cu încă două milioane de euro, adică cu 50 la sută”, spune primarul oraşului, Gheoghe Feieş.

La aceste proiecte lucrează acum 700 de oameni, 200 sunt specialişti aduşi din Spania, iar restul fiind din Sebiş sau judeţele învecinate.

Cu aceşti bani, investitiorii spanioli şi-ar fi putut cumpăra 28 de insule private, de mărime medie, în Grecia, conform PrivateIslandesOnline.Com.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare