Ziarul electronic al arădenilor

Oportunitățile economice ale Aradului, prezentate în Republica Moldova

În 20 martie 2017, s-a desfășurat la Chișinău, la Agenția de Presă IPN, conferința de presă prin care a fost mediatizat Forumul Economic Internațional, care se va desfășura la Arad, între 21-23 aprilie 2017.

La evenimentul de presă au participat dr. Antoniu Martin, președintele pentru România al Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație , precum și omologul său din Republica Moldova, Adrian Furculiță.

După ce Adrian Furculiță a prezentat importanța acestui eveniment economic pentru firmele și mediul administrativ din Republica Moldova – subliniind necesitatea schimbului de experiență, precum și preluarea de expertiză de la firme din România și Europa, Antoniu Martin a prezentat oportunitățile economice oferite de către zona de vest a României, cu precădere de orașul și județul Arad.

„Una din principalele provocări care stau în fața firmelor din Republica Moldova o reprezintă atragerea de resurse financiare dublată de necesitatea formării resurselor umane la nivel competitiv, aspecte la care poate contribui participarea la un eveniment economic internațional de referință”, a spus Adrian Furculiță, președinte pentru Republica Moldova al CIAD.

„Forumul Economic Internațional de la Arad va reuni firme și reprezentanți ai mediului de afaceri , precum și reprezentanți ai mediului politic și administrativ din România, Republica Moldova, Italia, Serbia și Ungaria. Va fi o foarte bună oportunitate de cunoaștere reciprocă , de realizare a unor parteneriate , a unor schimburi de experiență.

Semnalele pe care deja le avem sunt foarte bune , în sensul în care un număr foarte mare de firme din țările amintite s-au înscris și se vor înscrie în perioada următoare la evenimentul economic”, a declarat dr. Antoniu Martin, președinte pentru România al CIAD.

Comunicat de presă

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.