Ziarul electronic al arădenilor

Olimpiade naționale, organizate la Arad

La Arad se vor desfășura, în perioada 5 – 9 aprilie, etapele naţionale ale Olimpiadei de Arte Vizuale, Design, Arhitectură şi Istoria Artelor, Olimpiadei de Religie Neoprotestantă, precum şi etapa națională a concursului „Made for Europe”.

Olimpiada Națională de Arte vizuale, Design, Arhitectură și Istoria artei, dedicată elevilor care studiază artele în licee de specialitate din România, este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Arad, în colaborare cu Liceul de Arte “Sabin Drăgoi”.

La această olimpiadă vor participa 522 persoane, dintre care 450 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, selectați din cele 45 de licee vocaționale de artă din România, 52 profesori însoțitori și 20 cadre didactice universitare în juriu.

„Elevii din clasa a XII-a, care obțin premiile I și II vor fi admiși pe locuri fără taxă la unele facultăți de arte din țară sau au recunoscută cu nota 10, una din probele de la examenele de admitere. Competiția se desfășoară pe 5 secțiuni și 14 specializări.

Ministerul Educației și Cercetării Științifice va acorda diplome, respectiv 94 pentru premii și 45 pentru mențiuni“, se menționează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Deschiderea festivă a Olimpiadei va avea loc duminică, 5 aprilie, la ora 17.00, la Filarmonica de Stat Arad, iar      festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 8 aprilie, la ora 14.30, la Filarmonica de Stat Arad.

De asemenea, ISJ Arad, în parteneriat cu Liceul Teologic Baptist “Alexa Popovici”, vor organiza, în perioada 6-9 aprilie, Olimpiada Națională de Religie Neoprotestantă, la care vor participa 120 de elevi și profesori.

Festivitatea de deschidere va avea loc luni, 6 aprilie, la ora 18.00, la Biserica „Speranța“ din Arad, iar festivitatea de premiere se va desfășura joi, 9 aprilie, ora 10.00, la aceași biserică.

Anul acesta, Inspectoratul Școlar Județean Arad organizează etapa națională a concursului național „Made for Europe”, în perioada 6-8 aprilie.

Acest concurs este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de Ministerul Educației și Cercetării Științifice în anul școlar 2014 – 2015.

La etapa finală a acestui concurs vor participa 119 de elevi și 36 profesori însoțitori din toată țara, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și 25 reprezentanți ai Inspectoratelor Școlare Județene din Romania.

Concursul național „Made for Europe” are ca scop valorizarea și promovarea experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele europene în domeniul educației și formării profesionale, stimulând creativitatea, inovația și spiritul de competiție.

Deschiderea festivă va avea loc luni, 6 aprilie, la ora 9.00, la Școala Gimnazială nr.5, iar festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 8 aprilie, ora 9.00, la aceași unitate de învățământ.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.