Ofertele turistice ale Aradului, promovate printr-un Centru Național

Publicat de actualitati-arad in 24 Jun, 2014 | Parerea ta

DSCN5526Ofertele turistice din județul Arad vor fi făcute cunoscute prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, care a fost inaugurat în cursul zilei de marți.

Sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică din Arad este pe Bulevardul Revoluției nr. 81 și a fost amenajat cu fonduri de la Uniunea Europeană.

Valoarea totală a proiectului finanţat a fost de peste 1,1 milioane de lei, din care valoarea eligibilă a proiectului a fost de 574.964 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Arad la proiect a fost de 365.991 lei.

„Scopul acestei investiţii este îmbunătăţirea activităţii de promovare a potenţialului turistic în Regiunea de Vest, de prezentare a tuturor ofertelor turistice şi a atracţiilor turistice locale şi regionale, răspunzând astfel unei probleme identificate în Strategia de dezvoltare a judeţului 2007 – 2013, şi anume, slaba promovare a potenţialului turistic existent”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, prezent la inaugurarea Centrului.

Activitatea Centrului vizează dezvoltarea turismului de nişă (cultural, balnear, rural, ecologic).

„Amplasarea Centrului pe Bulevardul Revoluţiei, în zona centrală a municipiului Arad, a fost soluţia optimă, fiind un spaţiu uşor accesibil pentru turişti, dar clădirea necesita reparaţii. Ca urmare, s-au remodelat şi renovat cele patru încăperi destinate Centrului cu grupurile sanitare aferente, s-au amenajat zonele de acces şi s-a instalat o platformă hidraulică autoridicătoare care să asigure accesul persoanelor cu handicap locomotor şi, totodată, s-au renovat faţadele cu respectarea arhitecturii originale a clădirii”, a menționat Gabriela Chiricheu, directorul Direcţiei Programe de Dezvoltare, din Cadrul consiliului Judeţean Arad, manager de proiect.

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică al Judeţului Arad va fi interconectat la reţeaua naţională a centrelor de informare și promovare, astfel că baza de date cu informaţiile turistice din judeţul Arad va facilita schimbul de date pentru toţi turiştii români sau străini care vor dori să viziteze judeţul.

Angajaţii Centrului vor promova oportunităţile turistice din judeţul Arad, împărţite în patru categorii: turismul cultural-istoric (cetăţi medievale, castele şi conace pe Valea Mureşului, muzee, clădiri de patrimoniu şi monumente istorice, biserici şi mănăstiri), turismul balnear (staţiunile Moneasa şi Lipova, ştranduri cu apă termală Curtici, Şofronea, Dorobanţi), turismul rural (pensiuni, sărbători tradiţionale, gastronomie locală, degustări de vinuri) şi turismul ecologic (rezervaţiile botanice, parcuri dendrologice, trasee montane).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare