Oferte educaționale pentru copii, propuse de Complexul Muzeal

Publicat de actualitati-arad in 31 Mar, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAComplexul Muzeal Arad propune grădinițelor și scolilor un program educațional divers, în cadrul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun“, ediția a II–a, care se va desfășura în perioada 2-7 aprilie.

Scopul acestui program este implicarea tuturor preșcolarilor, elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, au precizat inițiatorii programului.

„Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad și cu sprijinul Asociației Zibo Help România, organizează activități educaționale pentru elevi și preșcolari, activități care se vor derula în perioada 2 – 7 aprilie, în cadrul programului naţional «Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun», ediția a II, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, și programului național «Săptămâna familiei, săptămâna fără TV», ediția a IV-a, inițiat de Asociația Zibo Help România. În această perioadă intrarea este liberă pentru copii, cadre didactice și familiile cu copii“, au anunțat reprezentanții Complexului Muzeal Arad.

Pe parcursul celor șase zile, preșcolarii și elevii beneficiază de o mare diversitate de activităţi educaționale și vizite ghidate, sub îndrumarea muzeografilor și arheologilor de la muzeul arădean.

Pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial se vor desfășura ateliere pe teme de arheologie, istorie, științele naturii și vizite ghidate în expoziția de arheologie și științele naturii.

Elevii de liceu vor participa la prezentarea unor descoperiri arheologice recente din județul Arad, la prezentarea colecției „Comunitatea evreiască din Arad”, la prezentarea de filme documentare pe teme etnografice, la un tur ghidat în orașul Lipova.

La Palatul Cultural din Arad (Piața George Enescu nr. 1) sunt deschise pentru vizitare expoziția permanentă de arheologie și științele naturii, expoziția „Un secol de istorie naturală la Arad“ (valori ale patrimoniului arădean în colecția Gimnaziului Superior) și expoziția de fotografie Art Image Cluj Napoca.

Cu prilejul programului național „Să știi mai multe, să fii mai bun”, mici meșteri olari de la Atelierul Ceramickids al Palatului Copiilor Arad prezintă în expoziție lucrări inspirate din obiectele de muzeu.

În cadrul proiectului „Din mâinile meșterului olar, în vitrina muzeului“, desfășurat în perioada ianuarie-martie, copiii de la Atelierul Ceramickids au participat la mai multe activități interactive în muzeu. Aici au descoperit tehnici privind vechiul meșteșug al olăritului, iar apoi în atelier au realizat obiecte din lut.

Obiectele de ceramică, create de copii, sub coordonarea prof. Ecaterina Gerold, au devenit obiecte de muzeu, fiind expuse în expoziția de arheologie, sala 1.

La Muzeul de artă Arad (str. Gh Popa nr. 2-4) poate fi vizitată expoziția de artă plastică „Artă obiectivă 7+1“, în perioada 2-3 aprilie, și expoziția interactivă „KinemaIkon Wunderkammer“, în perioada 2-7 aprilie, iar la Sala Clio (str. Horia nr. 10) este deschisă expoziția „Oameni de lângă noi“, până duminică 7 aprilie.

La Muzeul Orașului Lipova sunt organizate vizite ghidate în expoziția permanentă și expoziția de fotografie „Splendori ale naturii și istoriei“, în perioada 2-3, 5 aprilie, și un tur ghidat în orașul Lipova pentru elevii din localitate în data de 4 aprilie.

Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția“ din Șiria poate fi vizitat în perioada 3-7 aprilie, în castelul Bohuș fiind deschise expozițiile permanente, dedicate scriitorului Ioan Slavici și compozitorului Emil Monția și expozițiile temporare de grafică „Patrimoniul arhitectural al Șiriei, încotro?“, respectiv de artă populară românească „Centre de olărit din  județul Arad“.

La aceste evenimente s-au înscris preșcolarii și elevii de la grădinițele, școlile gimnaziale, liceele și colegiile naționale din județele Arad și Timiș.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare