Oameni cu merite deosebite, premiaţi la Zilele Aradului

Publicat de actualitati-arad in 22 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_0944GALERIE FOTO Mai mulți arădeni au fost premiaţi, joi, cu distincţii „pentru merite profesionale remarcabile și pentru preocupările lor constante de promovare a imaginii Aradului“, în cadrul unei şedinţei festive a Consiliului Local Municipal Arad, dedicată Zilelor Aradului.

La această ședinţă au participat și delegaţi din oraşele înfrăţite cu Aradulu. Este vorba de reprezentanți din Pecs, Gyula şi Zrenjanin. De asemenea, a fost prezent şi senatorul Mihai Răzvan Ungureanu.

În deschiderea şedinţei festive, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a menționat că acordarea titlurilor şi distincţiilor arădenilor cu merite deosebite „arată respectul comunităţii pentru aceştia şi pentru contribuţia lor la dezvoltarea şi promovarea Aradului“.

Anul acesta, Liviu Ciortea a primit „Diploma de Onoare“ pentru „dăruirea şi devotamentul cu care susţine baschetul arădean de performanţă“. Liviu Ciortea nu a fost prezent la festivitate, premiul fiind ridicat de fiica sa, Anca Ciortea.

Ședința a continuat cu înmânarea titlurilor de Excelenţă”.

În domeniul „Administraţie Publică”, câte un titlu a fost acordat lui Radu Torsin, fost director al Companiei de Transport Public Arad, şi lui Aurel Damian, fost director al SC Recons SA, ambii fiind premiaţi pentru „profesionalismul şi dăruirea dovedite în întreaga carieră“.

În domeniul Muzică”, titlul de Excelenţă” i-a fost conferit cantautorului Cristian Faur, care, de asemenea nu a fost prezent la şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal. Premiul a fost ridicat de prietena sa, ziarista Izabela Vekas.

În domeniul „Sport“, titlul de Excelenţă” a fost acordat, anul acesta, lui Dan Constantin Moraru, pentru „rezultatele de excepţie în întreaga carieră sportivă“.

În domeniul Artelor Vizuale”, câte un titlu de Excelenţă” i-a revenit pictorului Mihai Takacs şi lui Kelen Francisc, pentru artă fotografică.

Kelen Francisc i-a oferit primarului Gheorghe Falcă o fotografie intitulată Spre casă”, realizată la Negreşti Oaş. Pentru realizarea acestei fotografii, maestrul fotograf a stat două zile în zăpadă şi ger, pentru a surprinde cea mai bună imagine. Fotografia a fost premiată la e„Salatiera de argint“ şi la al 70-lea Salon internaţional de artă fotografică de la Dortmund-Germania.

În domeniul Artei Dramatice”, titlul i-a revenit, în acest an, lui Tapaszto Erno, pentru performanţe actoriceşti.

Tapaszto Erno este fondator şi director artistic al Companiei de Teatru Aradi Kamaraszinhaz, cu care a câştigat numeroase premii în ţară şi străinătate.

Pavlovics Attila a primit un titlu de Excelenţă” pentru „meritele deosebite în dezvoltarea relaţiilor Arad-Pecs.

Pavlovics Attila este consilier principal de conducere şi referent al comisiei pentru cultură din cadrul Primăriei oraşului Pecs. A fost membru în comisia de elaborare a proiectului Pecs Capitală culturală europeană”. „Încă din anul 2003, este un fervent susţinător al colaborării culturale dintre Arad şi Pecs, contribuind substanţial la transformarea relaţiilor de parteneriat în relaţii de înfrăţire între cele două oraşe, în 2008“, se menționează în proiectul de hotărâre privind acordarea titlului.

Titluri „Pro Urbe” au fost acordate lui Faber Jakob, în domeniul Afaceri”, pentru „contribuţia deosebită la dezvoltarea municipiului Arad, prin sporirea numărului de investitori străini“ şi lui Viorel Nistor, în domeniul Coregrafie”, pentru „cariera de excepţie în domeniul păstrării tradiţiilor, obiceiurilor şi jocului popular“.

„Faber Jakob, prin investiţiile pe care le derulează şi prin investiţiile pe care le-a atras a facilitat crearea a 6.000 de locuri de muncă în municipiul Arad“, a fost menționat în proiectul de hotărâre privind acordarea titlului.

În acest an nu au fost oferite titlul de cetăţeni de onoare ai municipiului Arad.

Declaraţii:

Aurel Damian: Mulţumesc Consiliului Local Municipal pentru distincţie şi urez succes în activitate conducerii municipiului”.

Radu Torsin: Mulţumesc conducerii Primăriei municipiului Arad şi Consiliului Local Municipal dar mulţumesc şi angajaţilor Companiei de Transport Public unde am lucrat 40 de ani, care au făcut ca eu să primesc acest premiu”.

Dan Moraru: Mai mult de 50 la sută din ce am obţinut până acum în viaţă am obţinut la Arad. Nu puteam să obţin aceste rezultate fără sprijinul Primăriei municipiului Arad, al Consiliului Local Municipal Arad şi al Universităţii de Vest «Vasile Goldiş» Arad. Mulţumesc şi promit că vom încerca să obţinem rezultate cel puţin la fel de bune ca şi până acum”.

Kelen Francisc: Cu fotografiile pe care le-am realizat am adus, în fiecare zi, un strop de cultură pentru oraşul Arad, unde m-am născut”.

Mihai Takacs: Sunt onorat pentru acest premiu. Mulţumesc arădenilor, Aradului. Vă promit că, de acum înainte, voi imortaliza Aradul până când bezna va cădea peste pânzele mele”.

Tapaszto Erno: Acest premiu nu este al meu. Este al Companiei de Teatru Aradi Kamaraszinhaz, al domnului primar Gheorghe Falcă, al domnului viceprimar Levente Bognar, cei care au asigurat o parte din finanţarea necesară, ca să reuşim să obţinem atâtea succese. Mulţumesc tuturor colegilor mei, de la maşinişti până la actori, pentru toată activitatea”.

Viorel Nistor: După 40 de ani de alergare prin toate colţurile judeţului, parcă vă cunosc pe toţi. Am colaborat, din anul 1972, cu municipalitatea arădeană, iar activitatea pe care am desfăşurat-o este adunată în două volume pe care le donez Primăriei municipiului Arad, ca, din când în când, să le citească şi să-şi mai aducă aminte unde este Mureşul şi Crişul”.

Pavlovits Attila: Mulţumesc pentru acest titlu de excelenţă şi mulţumesc celor două oraşe, Arad şi Pecs, pentru că au o colaborare extraordinară. Este un premiu pentru prietenia dintre Arad şi Pecs. Te iubesc Arad”.

Faber Jakob: În urmă cu mulţi ani am plecat din localitatea Horia în Germania şi apoi m-am întors la Arad. M-am întors la Arad pentru că sunt arădean. Dacă întoarcerea la Arad era previzibilă, nu am crezut că o să primesc vreodată un astfel de premiu. Sper să mai aduc investitori în Arad şi îi sfătuiesc pe toţi cei prezenţi aici să avem grijă să nu ne dăm mai importanţi decât suntem”.

Festivitatea de premiere a fost făcută de primarul Gheorghe Falcă şi de cei doi viceprimari, Levente Bognar şi Cătălin Ţiţirigă.

Şedinţa festivă a Consiliului Local Muncipal s-a încheiat cu o fotografie de grup.

text&foto: actualitati-arad.ro

AICI FOTO DE LA SEDINTA FESTIVA

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare