O ştire falsă a generat o anchetă DSVSA la Moneasa

Publicat de actualitati-arad in 28 Nov, 2016 | Parerea ta

moneasaO postare pe Facebook despre un presupus dezastru ecologic în cea mai cunoscută staţiune din judeţul Arad a generat o anchetă DSVSA, după ce ştirea a fost preluată de mai multe publicaţii.

Un turist din Oradea, aflat în weekend în staţiunea montană Moneasa din judeţul Arad, a postat pe contul său de Facebook o filmare cu lacul din centrul staţiunii plin de frunze.

Imaginile au fost interpretate de internauţi ca descriind un dezastru ecologic.

„Dezastru pe lacul din Staţiunea Moneasa, care e acoperit cu zeci de mii de peşti morţi“, a fost mesajul unuia dintre internauţi, preluat de mai multe publicaţii.

Ştirea, care s-a propagat apoi la nivel naţional, a generat o anchetă a DSVSA, iar la faţa locului au fost trimişti de urgenţă medicii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad.

„La o oră după ce am fost sesizaţi am trimis acolo colegii, au făcut poze, nu s-a adeverit nimic, sunt nişte frunze, nu au fost peşti morţi, aşa că informaţia a fost greşită. Ne-a pus în alertă sigur că da, că într-o oră am fost acolo, am făcut poze, am luat declaraţii oamenilor care stau acolo, acolo nu au avut, nu au fost niciodată niciun peşte mort acolo“, a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, medicul Viorel Agud.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
bioportal.ro%20
reduceriturism.ro

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare