O porţiune din autostrada Nădlac-Arad, deschisă traficului

Publicat de actualitati-arad in 19 Dec, 2014 | Parerea ta

fotoO porţiune de 28 de kilometri din autostrada Nădlac-Arad – cei 22 de kilometri ai lotului I şi şase kilometri din lotul II – a fost deschisă circulaţiei, vineri seară, însă până la finalizarea şantierului se va putea circula cu cel mult 100 de kilometri pe oră.

Constructorul autostrăzii Nădlac-Arad şi conducerea CNADNR au decis să deschisă circulaţiei 28 de kilometri din şoseaua de mare viteză, după ce lucrările la partea carosabilă au fost încheiate pe lotul I. Astfel, de vineri seară se poate circula între Nădlac şi Pecica, însă la ambele capete ale şoselei de mare viteză şoferii vor coborî pe DN7.

La frontieră, autostrada se termină, urmând ca abia în luna iunie 2015 să se facă joncţiunea cu autostrada din Ungaria, care este în lucru. La Pecica, şoferii pot urca pe autostradă de pe DN7, existând un sens giratoriu.

Pentru a se putea da în folosinţă acest tronson de 28 de kilometri, constructorii au realizat şase kilometri din lotul II, cuprins între Pecica şi Arad.

„Lucrările care mai sunt de realizat pe lotul I permit desfăşurarea circulaţiei rutiere în siguranţă. Circulaţia va fi permisă diferenţiat. Astfel, pe sensul Arad – Nădlac vor circula doar vehicule sub 7,5 tone, pentru că pe drumul de legătură între autostradă şi vamă există o singură bandă pe sens, iar tirurile nu pot aştepta controlul de frontieră acolo pentru că ar bloca drumul“, a declarat directorul proiectului autostrăzii Nădlac-Arad, Adrian Adler.

El a spus că se vor continua lucrările pe lotul II, cu termen de finalizare la sfârşitul lunii iunie 2015, perioadă în care ar urma să fie finalizată şi autostrada din Ungaria cuprinsă între Nădlac şi Mako.

Termenul de finalizare al lotului I este sfârşitul lunii ianuarie 2015, dar lucrările care mai au loc sunt în afara părţii carosabile, precum la garduri sau scurgeri pluviale.

Până la finalizarea proiectului, şoferii vor putea circula cu cel mult 100 de kilometri la oră, conform indicatoarelor de restricţionare a vitezei amplasate.

Prezent la deschiderea acestui segment din coridorul IV pan-european, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a spus că după ce a parcurs şoseaua în inspecţie a constatat că „lucrările pot fi considerate de calitate“.

Construcţia Autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Lucrările de construcţie pentru cele două tronsoane au fost deschise în octombrie 2011, termenul de execuţie fiind de un an şi jumătate.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare