O nouă platformă civică: „Aradul Contează!“

Publicat de actualitati-arad in 14 May, 2014 | Parerea ta

DSCN4270O platformă civică, în cadrul căreia vor fi implicate personalităţi locale care au capacitatea să mobilizeze societatea arădeană în diferite domenii, a fost lansată, miercuri, la Arad.

Intitulată „Aradul Contează!“, noua platformă de acţiune îşi propune să reunească persoane implicate în dezvoltarea comunităţii locale, să elaboreze o strategie de acţiune pentru Arad şi să o implementeze pe diferite paliere. Iniţiativa acestei platforme aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

„În anul 2011, Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, a dorit să stimuleze activităţi de voluntariat. În doi ani am reuşit, zic eu, să mobilizăm tinerii din judeţ, să-i aducem într-o zonă activă a societăţii. Acum, intrăm într-o etapă nouă. Am constatat că valorile Aradului nu sunt promovate şi de aceea am avut această iniţiativă, în primul rând din postura de cetăţean al judeţului Arad şi apoi din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean. «Aradul Contează!» va coagula un nucleu de personalităţi locale care au capacitatea să mobilizeze societatea arădeană în diferite domenii: economie, sănătate publică, sport, cultură, tineret, social, protecţia mediului, dezvoltare economică. «Aradul Contează!» va promova valorile arădene din orice domeniu, dar în acelaşi timp va ridica vocea ori de câte ori considerăm că este necesară o luare de atitudine în interesul locuitorilor județului Arad“, a spus Nicolae Ioțcu.

Președintele CJ Arad a mai spus că „«Aradul Contează!» se doreşte a fi un mijlocitor între arădenii de valoare, în vederea canalizării într-o direcţie comună a proiectelor lor şi a energiei pe care o investesc în proiectele lor, în societatea civilă“.

„Avem proiecte punctuale în care dorim să antrenăm societatea arădeană, proiecte pozitive, constructive, care ţintesc creşterea calităţii vieţii în Arad. Înţelegem faptul că există oameni valoroşi în societatea arădeană care nu doresc să se înroleze politic, la fel cum există oameni valoroşi în partidele politice, care nu colaborează între ei pe motivul diferenţelor doctrinare, ideologice. Izolaţi, nu îşi vor putea afirma punctul de vedere! Părerea noastră este că forţele Aradului trebuie să se unească, indiferent de culoare politică, de convingeri doctrinare, de vârstă sau orice alte criterii care acţionează ca factori excluzivi, pentru ca Aradul să se dezvolte, să crească, să se afirme ca şi comunitate sudată, puternică, europeană. Modelul nostru de dezvoltare este societatea occidentală, unde activismul civic şi sfera politică fac casă bună, în folosul cetăţeanului“, a mai afirmat Ioțcu.

Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, a anunţat că este în curs de amenajare un spaţiu în care se va desfăşura activitatea acestei platforme. Spaţiul va deservi şi ca un incubator pentru ONG, în special pentru cele cu sedii improprii, care vor putea să organizeze conferinţe, cursuri, dezbateri publice.

La lansarea platformei a fost materializat şi primul proiect. Astfel, membrii ansamblului folcloric „Vicodorii” din Lipova, condus de Florin Ionaş, au primit costume populare noi. Cele 40 de costume populare, 20 pentru fete şi 20 pentru băieţi, au fost realizate de meşteri populari din Tismana, după modelul unui costum popular bănăţean, vechi de peste 100 de ani.

Totodată, a fost prezentat şi imnul platformei „Aradul Contează!”, care este interpretat de Claudia Ionaş şi Ionuţ Langa, membri ai ansamblului folcloric „Vicodorii”, muzica şi versurile aparţinându-i lui Florin Ionaş.

Din grupul de iniţiativă al platformei de acțiune „Aradul Contează!“ fac parte Nicolae Ioțcu, președintele Consiliul Județean Arad, Ana-Maria Dragoș, directorul Centrul Cultural Județean Arad, Cosmin Băhnean, președintele Ligii Studenților UAV, Șerbănescu Beatrice, prefectul studenților UVVG, Filip Tisu, președintele Consiliul Județean al Elevilor, Laura Câlniceanu, președintele Asociației „Înțelege Autismul“, Samuel Caba, președintele Asociației Oamenilor de afaceri creștini și Râul Trezirii, Tudor Budeanu, preot și președinte al Asociației pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural, Takacs Mihai, artist plastic, Bogdan Godja, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Andrei Ando, jurnalist, Emil Chirilă, jurnalist, Marinela Petran, președintele Asociației „Arădeanca“, Andrei Cardoș, întreprinzător agricol.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare