O nouă categorie profesională: hoții de deșeuri reciclabile

Publicat de actualitati-arad in 27 Aug, 2013 | Parerea ta

cosReprezentanții firmei care asigură serviciile de salubrizare menajeră în municipiul Arad susțin că, în ultima perioadă, au apărut hoții de deșeuri reciclabile, care distrug și containerele puse la dispoziția populației pentru colectarea selectivă.

Pentru stoparea acestui fenomen, cei de la SC Polaris M Holding solicită ajutorul populației.

„Din păcate, deşi populaţia s-a arătat receptivă la această activitate şi a venit în sprijinul municipalităţii arădene şi a societăţii noastre, problemele au început să apară în ultima perioadă din cauza unei noi categorii de hoţi, născuţi parcă odată cu implementarea de către unitatea noastră a colectării selective a deşeurilor. Este vorba de hoţii de deşeuri reciclabile, care distrug, totodată, containerele destinate acestei activităţi, puse la dispoziţie de SC Polaris M Holding în cartierele Aradului“, se meționează într-un comunicat de presă al SC Polaris M Holding, singurul operator autorizat să desfăşoare activitatea de colectare a deşeurilor municipale în oraş şi să încheie contracte de prestare de servicii pentru salubrizarea menajeră.

Cei de la Polaris spun că în zona platformelor gospodăreşti din cartierele de blocuri, pe lângă deja tradiţionalii căutători în gunoaie, care transformă platforma într-o veritabilă groapă de gunoi neamenajată, s-a „profesionalizat” o altă categorie de recuperatori de deşeuri şi anume hoţii de deşeuri reciclabile.

„Activitatea ilegală de furt a deşeurilor este însoţită de distrugerea containerelor pentru deşeuri. Bunăoară, în cartierele Alfa şi Confecţii, sunt rare sau chiar inexistente containerele care să nu fi avut de suferit de pe urma acţiunii hoţilor de deşeuri: containerele au fost forţate cu ranga, sistemele de închidere au fost sparte, iar capacele respectivelor containere rupte. De asemenea, hoţii au trecut în ultima perioadă şi la furtul roţilor containerelor, inclusiv a celor de deşeuri menajere, operatorul de salubrizare făcând eforturi pentru menţinerea în funcţiune a logisticii de colectare“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Reprezentanții firmei mai spus că, pe lângă furtul de deşeuri reciclabile cu căruciorul, sacul sau bicicleta, se semnalează, aproape în fiecare noapte, prezenţa, în zona containerelor a unor microbuze sau căruţe, „fapt ce demonstrează că s-a creat o adevărată mini-industrie a furturilor de deşeuri reciclabile“.

„Din păcate, situaţia prezentată mai sus se regăseşte nu doar în cartierele Alfa şi Confecţii, ci şi în celelalte cartiere şi în special în cartierul Micălaca, unde se acţionează cu căruţa“, susțin cei de la Polaris M Holding, care au adpugat că această situație este întâlnită şi în zonele de case, unde cetăţenii au semalat numeroase dispariţii ale sacilor galbeni (destinaţi colectării selective a deşeurilor).

„Furtul sacilor galbeni are loc în ziua stabilită de societatea noastră pentru colectarea acestora, dar cu câteva ore înainte ca maşinile SC Polaris M Holding să intre pe străzi.  Acest fenomen duce la scurtcircuitarea activităţii în cadrul sacului galben, angajaţii societăţii noastre dând în schimbul sacilor galbeni plin alţi saci galbeni“, susțin cei de la firma de salubrizare menajeră.

Reprezentanții SC Polaris M Holding îi roagă pe arădeni să vină în sprijinul unei colectări normale a deşeurilor semnalând societăţii (la adresa de mail comercialarad@polaris.ro sau la numărul de telefon 0357.44.40.06) sau Poliţiei aceste furturi şi distrugeri.

„SC Polaris M Holding îi roagă pe arădeni să reţină, pe cât posibil, numerele de înmatriculare ale vehiculelor care colectează sacii galbeni, altele decât cele inscripţionate cu sigla SC Polaris M Holding, şi să le comunice operatorului în vederea identificării hoţilor de deşeuri. În cazul furturilor şi distrugerilor semnalate de cetăţeni, societatea noastră este hotărâtă să propună Poliţiei organizarea de flagrante pentru a stopa acest fenomen periculos, care pune piedică eforturilor SC Polaris M Holding de a realiza o colectare selectivă a deşeurilor de tip occidental“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare