O lacrimă pentru ziaristul Cosmin Lungu

Publicat de actualitati-arad in 18 Jan, 2010 | Parerea ta

Fostul ziarist arădean Cosmin Lungu a plecat dintre noi, în noaptea de duminică spre luni, cu câteva zile înainte de a împlini 33 ani.

Cosmin Lungu a lucrat la mai multe ziare din Arad şi Timişora, însă consacrarea şi-a găsit-o în funcţia de PR&event manager al librăriilor Cărtureşti, din oraşul de pe Bega.

Cei ce l-au cunoscut pe Cosmin şi-l amintesc mereu vesel, cu poftă de viaţă şi exuberant până când boala s-a dovedit a fi necruţătoare. Pentru Cosmin, chinul a început în urmă cu trei ani când a descoperit că are o tumoare pe creier într-o zonă inoperabilă. Medicii nu i-au dat speranţe prea mari, însă el a continuat să lupte până în ultma clipă.

În anul 2007, Cosmin Lungu a reuşit să câştige un premiu la un concurs de jurnalism organizat de Ambasada Germaniei împreună cu Deutsche Welle. Cu lucrarea „Cu gândul la lucrurile care merg zeiss”, Cosmin, s-a situat pe locul al doilea şi a primit un aparat de radio deosebit.

Anul trecut, Galeria Jecza din Timişoara l-a ales pe Cosmin Lungu ca laureate al celei de-a zecea ediţii a Premiului Austrian Airlines pentru Excelenţă Culturală. Magdalena Marculescu, manager AustrianAirlines, l-a caracterizat cum nu se poate mai bine pe Cosmin: “Cosmin Lungu, PR&event manager al Librariilor Cărtureşti, este unul dintre cei mai interesanţi oameni pe care i-am cunoscut, iar sensibilitatea, creativitatea şi umanismul său sunt impresionante. Îi dorim să fie printre noi întotdeauna cu optimismul, originalitatea şi devotamentul lui pentru idea de cultură”.

Pentru Cosmin, viaţa pe pământ s-a sfârşit în mod tragic, însă, suntem siguri că în Cer, îşi va continua toate proiectele pe care le-a început.

Adio dragă Cosmin, o lacrimă pentru tine, iar pentru cei ce te plâng toată compasiunea noastră. (Paula Bulzan, Florin Tomuţa)

foto:agenda.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare