Ziarul electronic al arădenilor

O femeie a murit în urma complicaţiilor cauzate de gripă

O femeie a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad în urma complicaţiilor cauzate de gripa sezonieră (de tip B), medicii afirmând că în primă fază s-a tratat singură la domiciliu şi a ajuns la spital cu probleme respiratorii severe.

Conform reprezentanţilor SCJU Arad, o pacientă de 63 de ani, internată în 3 februarie, cu simptomatologie de gripă a decedat duminică seară, în urma complicaţiilor apărute.

Femeia fusese internată la Secţia Anestezie Terapite Intensivă, cu probleme respoiratorii severe.

Surse medicale au declarat pentru News.ro că pacienta a mers târziu la spital, când deja respira foarte greu, în primă fază tratându-se acasă cu antibiotice.

Pe fondul mai multor complicaţii apărute, pacienta a intrat în stop cardioresporator şi nu a putut fi resuscitată.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Daniela Cîrnaţu, a declarat pentru News.ro că pacienta fusese infectată cu virusul gripal de tip B, confirmat prin teste de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.

Conform sursei citate, şase cazuri de gripă au fost confirmate în judeţ, în ultimele zile, prin analize efectuate la Institutul Cantacuzino, cinci fiind de tip B şi unul de tip A. Niciunul dintre cei infectaţi nu fusese vaccinat.

Două suspiciuni de gripă sunt în analiză, probe biologice fiind trimise la Bucureşti.

sursa: News.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.