O fabrică din Nădab angajează o mie de oameni

Publicat de actualitati-arad in 09 Dec, 2014 | Parerea ta

637531_1380010659_0Fabrica de cablaje auto Kromberg&Schubert din localitatea arădeană Nădab îşi extinde capacităţile de producţie din luna ianuarie, cu o hală de 10.000 de meri pătraţi, urmând să ofere 1.000 de locuri de muncă, însă pentru că în zonă şomajul este aproape de zero, muncitorii sunt căutaţi din Bihor.

Potrivit autorităţilor locale din Chișineu-Criș, oraș de care aparține localitatea Nădab, cea mai mare fabrică din zonă – Kromberg&Schubert, care produce cablaje auto – va inaugura o nouă hală de producție în luna ianuarie, de 10.000 de metri pătrați, astfel că are nevoie și de forță de muncă suplimentară, dar care nu este găsită în zonă, unde șomajul este aproape de zero de mai mulți ani.

Primarul orașului, Gheorghe Burdan, a declarat, pentru Mediafax, că fabrica își mărește capacitățile de producție și oferă 1.000 de locuri de muncă.

”Fabrica are 1.800 de salariați și este cel mai mare angajator din zona noastră, dar pentru că la noi șomaj nu există, o mare parte dintre muncitori sunt din Bihor, cum ar fi comunele Tinca sau Tulca. Și acum tot acolo se caută oameni”, a declarat primarul din Chișineu-Criș.

Compania participă până în 11 decembrie la Bursa Specială a locurilor de muncă organizată în orașul bihorean Salonta, unde caută muncitori, oferind contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, prime lunare şi de sărbători, ore suplimentare plătite dublu, tichete de masă, servicii medicale gratuite și transport gratuit celor care fac naveta.

Reprezentanții AJOFM Arad spun că în domeniul cablajelor auto forța de muncă este aproape epuizată în județ, pentru că există mai multe fabrici care concurează pentru a atrage muncitori.

Datorită ofertei fabricii din Nădab, numărul locurilor de muncă disponibile în județul Arad s-a dublat în luna decembrie, fiind aproape de 2.000, în condițiile în care în mod obișnuit sunt disponibile aproximativ 900 la operatorii economici.

Rata șomajului în județul Arad era de 3% la sfârșitul lunii noiembrie, iar în municipiul Arad a fost de 1,7%.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare