O elevă de 14 ani a murit la spital

Publicat de actualitati-arad in 21 Feb, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAO elevă de 14 ani, de la o școală din Arad, a murit la spital, după ce a fost dusă la Urgenţe de familie, iar medicii arădeni spun că, aparent, este vorba despre un virus gripal care a cauzat şi o stare septică gravă.

Eleva învăţa la Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad, unde, potrivit conducerii unităţii de învăţământ, s-a înscris abia din semestrul al doilea, respectiv în luna ianuarie.

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, unde eleva a fost dusă de părinţi, miercuri, la Unitatea de Primire Urgenţe, au afirmat că fata de 14 ani se afla în stare foarte gravă şi a fost transferată imediat la Spitalul „Louis Ţurcanu“ din Timişoara.

„Copilul s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe miercuri, la prânz, cu o stare clinic gravă, cu insuficienţă respiratorie acută, cu prăbuşirea oxigenului în sânge. Investigaţiile iniţiale au dus şi la suspiciunea unei tuberculoze pulmonare. Dată fiind starea clinic gravă a fost îndrumată spre unitatea ierarhic superioară, spre Spitalul «Louis Ţurcanu» din Timişoara. Se pare că a fost o viroză hipertoxică, cu detresă respiratorie și care, se pare, a fost cauza decesului. Virusul va fi stabilit la examenele specifice efectuate la Institutul Cantacuzino. Debutul bolii a fost în urmă cu 5 zile şi a culminat cu tragedia. La examenul radiologic s-au văzut leziuni pulmonare bilaterale”, a spus dr. Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Conducerea unității de învățământ a spus că eleva a lipsit de la cursuri toată săptămâna.

„Azi dimineaţă am fost anunţaţi de trista veste. Doamna dirigintă a fost sunată de părinţi care, printre lacrimi, au reuşit să-i spună că s-a întâmplat. Ieri după amiază am fost sunată de doamna dirigintă, care mi-a spus că fetiţa a fost dusă de urgenţă la Timişoara. Nici nu ne trecea prin minte că se va ajunge la situaţia aceasta. Aşteptăm rezultatul autopsiei. În clasa în care învăța eleva nu au mai fost ţinute cursuri. Fetiţa nu a fost nici luni, nici marţi şi nici miercuri la şcoală”, a spus Dorina Trandafir, directorul Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat că în acest caz se efectuează o anchetă. „Se fac cercetări atât asupra cauzei morţii, cât şi la şcoala la care era înscrisă eleva”, a declarat directorul DSP Arad, Gabriela Ţârle.

Eleva care a murit se numește Bianca Roșca, era din Pecica și învăţa la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare