O copie a primului ziar care a tipărit Declaraţia de Independenţă a SUA, vândută

Publicat de actualitati-arad in 27 Jun, 2013 | Parerea ta

ziarDavid Rubenstein, cofondator şi CEO al companiei Carlyle Group, un gigant pe piaţa investiţiilor, a cumpărat, marţi, cu suma de 632.500 de dolari, o copie a primului ziar american care a tipărit Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite în 1776, mărindu-şi astfel colecţia de documente istorice.

The Pennsylvania Evening Post a fost primul ziar american care a publicat în numărul său din 6 iulie 1776 Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii, la două zile după ce coloniştii americani şi-au declarat independenţa de Imperiul Britanic, informează Reuters.

 Suma obţinută reprezintă cel mai mare preţ plătit la o licitaţie pentru un ziar istoric, afirmă Seth Kaller, expert şi dealer în domeniul documentelor istorice, care a reprezentat vânzătorul, la această licitaţie organizată la Robert A. Siegel Galleries din New York.

Copia cumpărată de David Rubenstein se află într-o stare de conservare foarte bună.

David Rubenstein a achiziţionat de-a lungul anilor mai multe alte documente istorice pe care le-a împrumutat apoi unor instituţii americane.

Printre acestea se află o copie a Proclamaţiei de Emancipare, care a statuat eliberarea sclavilor, semnată de Abraham Lincoln, aflată în regim de împrumut în Biroul Oval de la Casa Albă, a precizat Christopher Ullman, purtător de cuvânt al grupului Carlyle.

Printre documentele cumpărate de David Rubenstein se mai află o copie a documentului Magna Carta din 1297, împrumutată Arhivelor Naţionale (National Archives), unde mai sunt expuse manuscrisul Declaraţiei de Independenţă, Constituţia americană şi documentul Bill of Rights, dar şi prima hartă a Statelor Unite ale Americii după declararea independenţei, expusă la Library of Congress.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare