O adolescentă din Marea Britanie are IQ-ul mai mare ca Einstein

Publicat de actualitati-arad in 11 Jun, 2013 | Parerea ta

neha ramuNeha Ramu, o adolescentă de 13 ani din Marea Britanie, a atins cel mai mare scor posibil la testul Mensa al coeficientului de inteligenţă, depăşindu-l până şi pe cel al lui Albert Einstein.

În ciuda acestei realizări şi a faptului că se află în primii 1 la sută britanici din punctul de vedere al inteligenţei, Neha Ramu îşi păstrează modestia şi este prima care spune că o comparaţie între ea şi Einstein nu este corectă.

“Stephen Hawking şi Albert Einstein au realizat atât de multe lucruri la care eu nici nu aş putea visa, aşa că nu este drept să fiu comparată cu ei doar pe baza IQ-ului meu”, a spus tânăra într-un interviu acordat BBC şi preluat de Huffington Post. “Dacă nu depun niciun efort şi nu mă folosesc de IQ-ul meu nu are niciun rost să îl am”, a adăugat ea.

Neha a obţinut un scor de 162 la testarea coeficientului de inteligenţă, în contextul în care valoarea medie pentru un adult este de 100. Fata de 13 ani vrea să studieze neurologia la Universitatea Harvard, ceea ce nu pare imposibil din moment ce a obţinut deja 740 de puncte din 800 la o probă din examenul echivalent bacalaureatului, potrivit The Telegraph.

“Nu cred că ma voi opri vreodată din învăţat”, a spus Neha Ramu. “Voi fi mereu curioasă şi îmi voi spune mereu: mă întreb cum funcţionează asta”.

Neha Ramu nu este singurul adolescent cu un coeficient de inteligenţă mai mare decât cel al lui Einstein sau Hawking. Lauren Marbe, în vârstă de 16 ani, din Marea Britanie, a obţinut un punctaj de 161 la acelaşi test.

“Profesorii mei au ştiu că sunt destul de inteligentă datorită notelor mele, dar au fost mereu de părere că sunt blondă şi cam împrăştiată. Acum îmi spun întruna ‘Nu mi-am dat seama că erai atât de deşteaptă'”, a povestit Lauren.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare