Noul parc al copiilor va fi inaugurat în iulie

Publicat de actualitati-arad in 30 May, 2014 | Parerea ta

parc1Inaugurarea noului parc al copiilor din Arad, programată pentru ziua de 1 iunie, a fost amânată pentru luna iulie, deoarece constructorii nu au finalizat lucrările.

Noul parc al copiilor, „Aventura voinicilor“, este amenajat pe faleza Mureșului, în zona Sălii Sporturilor, iar Primăria a anunțat, inițial, că acesta va fi inaugurat la 1 iunie, când este Ziua Internațională a copilului.

Cu două zile de inaugurarea anunțată, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că s-a decis amânarea deschiderii oficiale, deoarece nu au fost finalizate toate lucrările.

„Din diferite motive, constructorul nu poate finaliza toate lucrările care sunt necesare în noul parc al copiilor. A apărut şi o problemă cu iarba, care fiind proaspăt semănată, trebuie să se consolideze, astfel încât să nu fie distrusă. Nu vrem să forţăm activitatea constructorului, de aceea am luat decizia ca recepţia noului parc să fie în perioada 1-30 iulie. Inaugurarea va fi tot în luna iulie”, a spus Gheorghe Falcă.

Parcul „Aventura voinicilor“ va avea o suprafaţă de 17.000 mp, iar valoarea investiţiei este de peste 4,2 milioane de lei. Parcul va avea dotări complexe specifice locurilor de joacă pentru copii: tobogane, leagăne de lemn, balansoare, groapă de nisip.

Totodată, în acest parc, situat în continuarea Parcului Europa, vor fi mai multe complexe de joacă din lemn sub formă de avion, vapor şi jeep, dar şi o pistă pentru skateboard.

De asemenea, în parc va exista și o zonă pentru spectacole, dotată cu scenă şi tribună.

Program special de Ziua Copilului

Primăria Arad a pregătit pentru Ziua Internațională a Copilului un program special, care se va desfășura în vechiul parc al copiilor.

Astfel, va fi organizată cea de-a VII-a ediție a Festivalului „1 iunie – Ziua Copilului”, care va avea loc, duminică, în Parcul Copiilor situat pe Bulevardul Dragalina.

„Începând de la ora 12.00, pe tot parcursul zilei, copiii se vor întâlni cu personaje de basm, se vor putea angrena în activități creative, în diverse jocuri și concursuri distractive cu premii. De la ora 16.00, va avea loc un spectacol prezentat de grădinițele din Arad, copiii care frecventează cercurile de la Palatul Copiilor, Club Music ABC, Şcolile de dans Royal Steps și Ballrom Dance și solista Melisa Ţolea“, au anunțat reprezentanții Primăriei.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare