Noua Dreaptă organizează un marș împotriva „iredentismului maghiar“

Publicat de actualitati-arad in 11 Mar, 2013 | Parerea ta

PA066514Noua Dreaptă va organiza, vineri, la Arad, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, un marş de comemorare a lui Avram Iancu, având „un mesaj împotriva iredentismului maghiar“.

Preşedintele filialei Noua Dreaptă din Arad, Dumitru Măgureanu, a spus că a obţinut de la autorităţile locale autorizaţie pentru acest marş, la care ar urma să participe peste o sută de membri şi simpatizanţi ai organizaţiei.

Marşul se va desfăşura timp de o oră şi jumătate, începând de la 10.00, pe traseul Podgoria-Gară-UTA-Gară-Podgoria-Piaţa „Avram Iancu“.

„Mesajul acţiunii este unul împotriva iredentismului maghiar. Vom avea cântece patriotice pe tot parcusul acţiunii, care ne dorim să fie una paşnică“, a spus liderul local al Noii Drepte.

Dumitru Măgureanu a mai spus că participanţii vor manifesta cu steaguri tricolore, fotografii cu Avram Iancu şi bannere.

Marşul va avea loc cu câteva ore înainte de comemorările organizate de comunitatea maghiară locală în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, care încep la ora 17.00 şi la care sunt aşteptate aproximativ o mie de persoane. Maghiarii vor depune coroane de flori la baza Statuii Libertăţii, ridicată în memoria a 13 generali ucişi în oraş în 1849.

Liderul UDMR Arad, Levente Bognar, a declarat că acţiunea anunţată de Noua Dreaptă “este în afara principiilor europene”.

„Este o manifestaţie cu tendinţa de a ataca, o contra-manifestaţie atunci când unii îşi sărbătoresc Ziua Naţională. Nu este un gest de respect reciproc pe care dorim să-l menţinem în Arad şi în toată România“, a spus Levente Bognar.

CITITI SI: Noua Dreaptă a protestat împotriva „iredentismului maghiar“

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare