Noua Dreaptă l-a comemorat pe Avram Iancu la Arad

Publicat de actualitati-arad in 15 Mar, 2013 | Parerea ta

3. (1)Peste 50 de membri şi simpatizanţi ai organizaţiei Noua Dreaptă au participat, vineri, în Parcul Reconcilierii româno-ungare din Arad, la o acţiune de comemorare a lui Avram Iancu, afişând bannere cu mesaje legate de maghiari şi secui şi intonând cântece patriotice.

Participanţii la acţiunea organizată de Noua Dreaptă s-au adunat în Parcul Reconcilierii, în faţa Arcului de Triumf, monument românesc al Revoluţiei de la 1848, având steaguri tricolore, ale Noii Drepte, fotografii cu Avram Iancu şi bannere.

Ei au desfãşurat un steag de aproximativ 30 de metri pătraţi, au intonat cântece patriotice şi au scandat “Unitate naţională”, “Harghita, Covasna, pământ românesc”, “13 generali, 13 criminali”, “România Mare în vechile hotare”, “Criminalii de război nu-i comemoraţi la noi”.

Printre mesajele afişate pe bannere a fost şi unul în limba maghiarã: “Secuii nu sunt maghiari”, dar şi “România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil”, “Împotriva regionalizãrii, federalizării şi dezmembrării”, “Împotriva separatismului maghiar, pentru unitate naţionalã”.

De asemenea, pe o pancartă a scris “Politician jepcar, eşti român sau eşti maghiar, reprezinţi un locatar (temporar), niciodată proprietar! Puneţi pofta în sertar”, iar pe alta a fost harta Ungariei şi a scris “Vreţi autonomie? Mult succes la astronomie”.

Liderul naţional al Noii Drepte, Tudor Ionescu, a spus, în discursul ţinut la un megafon, că acţiunea este “marşul lui Avram Iancu”, organizat până acum în Cluj-Napoca, dar care s-a ţinut în premieră la Arad.

El a spus că Noua Dreaptă îl comemoreazã pe Avram Iancu şi “pe cei 40.000 de români ucişi de cei 13 generali al căror monument se află în faţa noastră”, referindu-se la Statuia Libertăţii, aflată în faţa Arcului de Triumf, cele două monumente simbolizând reconcilierea dintre români şi maghiari.

“Dacă e sã vorbesc despre Ungaria, nu-mi ajunge hârtia igienică să îmi arăt respectul”, a spus, printre altele, Tudor Ionescu.

Participanţii au depus o coroană de flori la baza Arcului de Triumf.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare